SRS: Vlast poskupljenjima dodatno urušava ekonomski položaj građana (VIDEO)

Beta 11.02.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) upozorila je danas da će poskupljenja struje i naftnih derivata dodatno urušiti ionako loš ekonomski položaj velikog dela stanovništva, jer će dovesti do povećanja cena i ostalih proizvoda, čime ova vlast pokazuje da joj nije stalo do građana.

"Život postaje sve skuplji. Ovo će anulirati najavljeni porast plata i penzija, pa će se još teže živeti", naglasio je potpredsednik SRS Miljan Damjanović na konferenciji za novinare navodeći da se stara-nova vlada hvalila uspesima u sto dana rada, dok su građani "zatrpani" problemima.

On je podsetio da je Srpska napredna stranka (SNS) dolazeći na vlast ubeđivala birače da "ne da neće poskupljivati struju, već će je učiniti jeftinijom", ali je podigla cenu više puta i to u grejnom periodu kako bi napunila budžet na štetu građana.

Govoreći o najavi povećanja cena naftnih derivata, on je upitao kako je to moguće.

"Kada je bilo veliko pojeftinjenje na svetskoj berzi, onda nije došlo do tog velikog pojeftinjenja u Srbiji. A kada god kažu da je došlo do poskupljenja sirove nafte na svetskoj berzi brže bolje poskupi nafta na našem tržištu", naveo je Damjanović.

On je upozorio i na "prekomerni uvoz poljoprivrednih proizvoda i mesa koji je uništio ove godine naše male proizvođače, poljoprivrednike i seljake".

"Vlast SNS nije promenila svoj odnos prema uvozničkom lobiju, radi isto što i vlast Demokratske stranke. Srbija uvozi ono što joj apsolutno nije potrebno - paradajz, luk, pasulj, boraniju, krompir i to nije izdrživo", rekao je Damjanović, navodeći da je isti "maćehinski" odnos države i prema proizvođačima mesa.

On je rekao i da je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić danas izjavio, u jednom televizijskom nastupu, da je biznismen Stanko Subotić Cane finansirao SRS, napominjući da je Aleksić izneo laž i pozvao ga na televizijski duel, navodeći da može da očekuje tužbu ukoliko je ponovi.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 02.11.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »