Britanski profesor upozorava: Pitanje Kosova je daleko dublje nego što se misli: Ideje Albanaca su opasne, mogu da dovedu do lančane reakcije!

Pravda 27.02.2021  |  Kosovo Onlajn
Britanski profesor upozorava: Pitanje Kosova je daleko dublje nego što se misli: Ideje Albanaca su opasne, mogu da dovedu do…

Britanski profesor na Londonskoj ekonomskoj školi i stručnjak za razvoj na zapadnom Balkanu, Džejms Ker-Lindzi smatra da ideja o nacionalnom ujedinjenju Kosova i Albanije može pokrenuti niz lančanih reakcija na Balkanu i da je teško ostvariva zbog neophodne kvalifikovane većine za promenu Ustava, prenosi Gazeta Ekspres.

Lindzi je u intervjuu za Euronjuz rekao da je ideja o ujedinjenju Kosova i Albanije vrlo popularna, ali da poslednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju određeni pad podrške građana. Britanski profesor dodaje i da zagovornici ideje moraju da preciziraju da li će to biti federacija ili konfederacija između Kosova i Albanije. Glavni problem po njemu je promena člana Ustava, koji zabranjuje Kosovu ujedinjenje sa drugim državama za šta je potrebna dvotrećinska većina.

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »