Preminuli Dragoljub Đuričić pored toga što je bio izvrstan bubnjar, isto tako je bio i uspešan slikar, a kako je i zbog čega nazivao sebe ne možete ni da pretpostavite (foto)

Alo 15.03.2021  |  Alo.rs/M.A.

"Osećam se dobro kada smo sami ja i papir. E tada nema mrdanja, onda iz mene nešto krene, jednostavno ostavljam trag nekih svojih tadašnjih razmišljanja na papiru i eto crteža.. Kada sam crtao olovkom, pastelom, nekako su mi se crteži brzo stvarali, pa bi mi i osjećaj kratko trajao. Onda sam otkrio tuš i pero, pa sam počeo da slikam neke tačkice, jednu po jednu, i eto poentilizma"

Kada je neko rođen na Cetinju, a odrastao u Herceg Novom, onda mu slikarstvo dođe nekako obavezno, kaže poznati muzičar, rekao je slavni bubjar Dragoljub Đuričić u intervjuu pre deset godina za Blic. Ovaj slavni muzičar, bio je asocijacija za bubnjare u Srbiji, ali pored muzike, on je obožavao i platno. U razgovu sa novinarkom Radmilom Tamindžić, ispričao je sve o svojim skrivenim željama. Intervju ponovo prenosimo u celosti, bez menjanja vremena. Dragoljub

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »