Stefanović (SSP): Godfri da reaguje na tvrdnju Vučića o SAD i navodnom državnom udaru

Beta 01.06.2021

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović, izjavio je danas  da očekuje da ambasador SAD Entoni Godfri kaže da li su "SAD ili neki njihovi državljani umešani u pripremu navodnog državnog udara u Srbiji".

Kako je rekao Stefanović, u pisanoj izjavi, "tokom još jednog gostovanja kod Milomira Marića u 'Ćirilici' Aleksandar Vučić je optužio Amerikance da su bili saučesnici u pokušaju državnog udara u Srbiji".

"Vučić tvrdi da su ga prisluškivali njegovi saradnici kojima nije otkrio identitet, tako što su slušali njegove drugare sa stadiona sa kojima razgovara o fudbalu i objašnjava -  'Znaju da se čujem s njima, pa su njih stavili na mere, nisu narko-dilere, da bi prisluškivali ono što ja govorim, i da vide da li bi mogli nešto da urade sa Amerikancima protiv mene' ", preneo je Stefanović.

Stefanović  zahteva od Vučića da "kaže koji su tačno Amerikanci radili protiv njega i bili deo zavere da se izvrši državni udar".

Da li misli, pitao je Stefanović, "na tadašnjeg predsednika Trampa ili njegovog izaslanika Ričarda Grenela ili možda na zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjua Palmera?".

"Očekujemo i od ambasadora SAD Entonija Godfrija da saopšti građanima da li u rečima  Vučića ima istine, odnosno da li su SAD ili neki njihovi državljani umešani u pripremu navodnog državnog udara u Srbiji. I sve to zajedno sa kriminalcima iz Srbije koji su, kako je rekao predsednik Srbije, od ljudskog mesa pravili ćevape", naveo je Stefanović.

On je istakao da su "optužbe koje je izneo Vučić izuzetno ozbiljne i ugrožavaju odnose Srbije sa jednom od najvećih sila na sveta pa je neophodno da se pod hitno utvrde sve činjenice o aferi prisluškivanje za koju predsednik Srbije tvrdi da je bila pokušaj državnog udara u koji je bio umešan 'strani faktor' ".

(Beta, 06.01.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »