Selaković sa poljskim zvaničnicima o bilateralnoj saradnji i evrointegracijama Srbije

Beta 10.06.2021

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je rekao da je u današnjim susretima sa poljskim zvaničnicima razgovarao o bilateralnoj saradnji Srbije i Poljske, produbljivanju ekonomske saradnje i evrointegracijama Srbije.

Ministar je poručio da su razmotrena i regionalna pitanja koja su vezana za stanje na Zapadnom Balkanu i načini da Poljska svojom aktivnom ulogom i stavom da pomogne čitavom regionu i Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Rekao je da je dogovoreno da se krene sa pripremama posete predsednika Andžeja Dude te da će prilikom te posete biti održan i biznis-forum koji bi "omogućio dolazak poljskih investitora u većem obimu".

"Poljska je država od koje možemo mnogo da naučimo, ona je možda najbolji primer šta znači kad se jedna bivša socijalistička zemlja opredeli za evropske integracije, istraje na svom evropskom putu, a po ulasku u EU maksimalno iskoristi sve one prednosti koje Brisel pruža", rekao je Selaković.

Ministar je poručio da je veoma važno da Srbija nastavi dalju bilateralnu saradnju s Poljskom, ali i regionalno sa Višegradskom grupom, navodi se u saopštenju.

(Beta, 06.10.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »