Radeta (SRS): Nastavljaju se poskupljenja u Srbiji, 'država se ponaša kao pijani bogataš' (VIDEO)

Beta 22.07.2021

Potpredsednica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta izjavila je danas da se nastavljaju poskupljenja namirnica i usluga u Srbiji i da vlast ne vodi računa o standardu građana.

"Svi smo svedoci kada uđemo u prodavnicu da je svaki dan nešto poskupelo. Narod se žali, sve teže živi i situacija je sve gora koliko god vlast pokušava da prikaže da sve cveta", kazala je Radeta novinarima u sedištu SRS u Zemunu.

Radeta je navela da bez podsticaja potrošnje nema povećanja industrijske proizvodnje, a "država se ponaša kao pijani bogataš, nesvesna stvarnog stanja" i poskupljenja.

Kao primer je navela da u nekim slučajevima "poskupljenje tehničkih pregleda prevazilazi i vrednost vozila koje se registruje".

Radeta je rekla da kod ovakvih situacija statistika "ne pomaže" jer "mogu da nas obaveštavaju o ne znam kakvom blagostanju, ali svako od nas vidi da nije kako se čuje u medijima, počev od povećanja zarada", kazala je Radeta.

Ona je naglasila da je projektovana inflacija od tri odsto već premašena s obzirom na povećanja cena.

"Statistički gledano, ne živimo loše, ali nas realnost osvešćuje. Nadamo se da će to osvešćenje doći i do vlasti", istakla je Radeta.

Ona je ocenila da povećanje plata i penzije neće imati realnog efekta dok se najniže plate i penzije ne izjednače s "minimalnom potrošačkom korpom".

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 07.22.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »