SRS: Ponovni izbor Zagorke Dolovac neće doprineti smanjenju kriminala i korupcije

Beta 23.07.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da je ponovni izbor Zagorke Dolovac na funkciju republičkog javnog tužioca "loše rešenje" koje kako su naveli, neće doprineti smanjenju kriminala i korupcije u Srbiji. ž

Radikali su u saopštenju naveli da u prethodna dva mandata na toj funkciji, Dolovac "ni u jednom slučaju nije uradila ništa na unapređenju rada javnog tužilaštva niti je doprinela rešavanju bilo koje kriminalne afere". 

"Prethodnih 12 godina afere su se ređale jedna za drugom a nijedna nije imala sudski epilog. Republički javni tužilac po funkciji ima pravo da izvrši uvid u svaki javnotužilački predmet i da reaguje ako primeti bilo kakvu nezakonitost, posebno sklanjanje prijava 'u fioku', što je postala praksa u srpskom tužilaštvu. To znači da su svi propusti i nezakonitosti u radu javnog tužilaštva u poslednjih 12 godina zapravo propusti Zagorke Dolovac", piše u saopštenju.

Skupština Srbije poverila je u četvrtak treći po redu mandat Zagorki Dolovac na funkciji republičkog javnog tužioca, pa će ona tu funkciju obavljati do 2028. godine. 

(Beta, 07.23.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »