Popović (SSP): Obezbeđenju Dobergard za godinu dana pet miliona evra od grada i javnih preduzeća

Beta 17.10.2021

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je javnu sedicu o metrou obezbeđivalo privatno obezbeđenje "Dobergard" koje je, kako navodi ta stranka, u poslednjih godinu dana "za poslove od gradske vlasti i javnih preduzeća dobilo pet miliona evra".

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović navela je u saopštenju da su firme "Dobergard", "Dobergard plus" i "Sparta Security" koje imaju istog vlasnika, u poslednjih pet godina utrostručile prihode i to za 13,5 miliona evra.

"Za manje od godinu dana su od ove Gradske vlasti i javnih preduzeća pod njihovom kontrolom dobili pet miliona evra. Tako su dobili poslove od GSP, Štark Arene, Javnog osvetljenja, Gradskog zelenila, Beogradske tvrđave i Gradske uprave grada Beograda", rekla je Popović.

Pozivajući se na navode medija, Popović je kazala da je "Dobergard" obezbeđivao Muzej Jugoslavije i Muzej primenjenih umetnosti kada se u njima desila krađa, a za obe krađe su "osumnjičeni zaposleni te firme".

"Za krađu iz Muzeja primenjenih umetnosti se tereti i grupa Veljka Belivuka. Bez obzira na ovako 'dobre' preporuke, firme su dobile posao obezbeđenja Muzeja grada Beograda za preko 300.000 evra i to ove godine", navodi Popović. //

(Beta, 10.17.2021)

SSP »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »