SRS: Ne smeju se diskriminisati vlasnici objekata bez građevinske dozvole

Beta 03.12.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne potpiše usvojeni Zakon o eksproprijaciji, a Skupštinu da ga vrati Vladi Srbije sa predlogom da se predloži nov tekst zakona.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, iz SRS su i ranije upozoravali na "loše odredbe" tog zakona i ocenili da je "diskriminacija vlasnika objekata izgrađenih bez građevinske dozvole apsolutno nedopustiva".

"Država mora da deli odgovornost sa vlasnicima ovih objekata, pre svega zbog činjenice da je najviše objekata izgrađeno bez građevinske dozvole zbog nedostatka planova regulacije po lokalnim samoupravama, što svakako nije odgovornost vlasnika tih objekata", navodi se u saopštenju.

Iz SRS su naveli da su vlasnici tih objekata, njih više od milion, pre dvadesetak godina podneli zahteve za naknadno dobijanje građevinskih dozvola u skladu sa zakonima koje su vlasti donosile u poslednje dve decenije, ali po tim zahtevima gotovo da se nije ni postupalo, pa građani ne mogu snositi posledice neažurnosti organa u lokalnim samoupravama.   //

(Beta, 03.12.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »