Opozicijo, pazi šta tražiš: Od ponavljanja izbora u Beogradu najviše štete bi mogli da imaju oni koji su ih zahtevali: "Ujedinjeni" već razjedinjeni, Vlast se uzda u lojalnost, a "patriotski blok" igra na sigurno

Blic 18.04.2022
Opozicijo, pazi šta tražiš: Od ponavljanja izbora u Beogradu najviše štete bi mogli da imaju oni koji su ih zahtevali…

Ponovljeni izbori u Beogradu najmanje odgovaraju, paradoksalno, onima koji su ih tražili - koaliciji "Ujedinjeni za pobedu Beograda". Iako je upravo jedan od njenih lidera Dragan Đilas tražio da se izbori u prestonici ponovo održe, ispostavilo se da se, svega dve nedelje nakon izbora, ova koalicija ne samo da se raspala na dva dela nego još i njen predsednički kandidat Zdravko Ponoš pravi novu stranku.

Dokaz za to je i činjenica da u Narodnoj stranci najavljuju da "Ujedinjena opozicija Srbije" de fakto ne postoji i da će ta stranka samostalno izaći na ponovljene izbore u Beogradu i imati svog kandidata za gradonaćelnika. Ako se ima u vidu da je Ponoš u nedelji nakon izbora napustio Narodnu stranku i napao Đilasa zbog razgovora sa Vučićem jasno je da je postizborna situacija trenutno najteža u redovima najjače opozicione liste. S druge strane, "mali pobednici"

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »