U pošti joj oštetili CD sa nalazima i ugrozili 14 godina borbe sa opakom bolešću i nadu za novi lek, a kao nadoknadu ponudili - 2.500 dinara!

Blic 24.04.2022
U pošti joj oštetili CD sa nalazima i ugrozili 14 godina borbe sa opakom bolešću i nadu za novi lek, a kao nadoknadu…

Budući život i zdravlje Vesne Jovanović (47) Pošta Srbije je procenila na 2.500 dinara! Toliko je, naime, Pošta spremna da joj isplati kao naknadu štete za uništeni CD koji je iz Smedereva poslala u Požarevac. A na tom CD-u je bio snimak Vesninog pregleda magnetnom rezonancom, jedini uslov da dobije novi leka za multiple sklerozu (MS) od koje boluje 14 godina i koja ju je, iako je višestruki državni prvak u streličarstvu, dovela na prag invaliditeta.

Od 2008. godine, kada joj je dijagnostikovana, Vesna se bori sa svim oblicima multiple skleroze i nikada nije dobila neki od lekova za ovu tešku bolest. Ipak, aktivan je član i jedan od osnivača udruženja MS Platforma u Smederevu, a i pored bolesti uspela je da bude uspešna u sportu, nagrađivana takmičarka u streljaštvu i dvostruka državna prvakinja u streličarstvu, zbog čega je svojevremeno bila proglašena i za sportistu godine Smedereva. U poslednjih nešto više

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »