Devetogodišnjak brzo i bezbedno stigao u Italiju: Ekipa Hitne pomoći za "Blic": "Nadamo se da će se dečak vratiti zdrav"

Blic 15.05.2022
Devetogodišnjak brzo i bezbedno stigao u Italiju: Ekipa Hitne pomoći za "Blic": "Nadamo se da će se dečak vratiti zdrav"

Ekipa Hitne pomoći prevezla je u sredu tokom noći dečaka iz Beograda u Bergamo, kako bi tamo nastavio sa lečenjem, a ako je potrebno i da u Italiji dobije novu jetru. Devetogodišnjak iz Čačka zapravo ima žuticu, za sada nepoznatog porekla, dok jetra radi oslabljeno. Brzom koordinacijom Ministarstva zdravlja, Hitne pomoći i saradnje sa Institutom za majku i dete, dečak je bezbedno stigao u Bergamo, njegovo stanje nije pogoršano tokom puta, i kako saznajemo on je stabilno.

Naime, kako bi dete što pre stiglo u Italiju, ministar zdravlja Zlatibor Lončar hitno je alarmirao bolnicu i tamošnje zdravstvo, kako se ne bi gubilo na vremenu. Nakon dogovora i urgencija, u Srbiji su obavljene sve neophodne procedure pre polaska na put, te je medicinsko osoblje iz Hitne pomoći u sredu uveče u 23 časa zajedno sa dečakom u pratnji majke krenulo ka Bergamu. Kako bi sanitet prošao bez zadržavanja, Ministarstvo zdravlja najavilo je dolazak saniteta te

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »