Opozicija napustila sednicu Skupštine opštine Majdanpek

Beta 23.05.2022

Odbornici opozicije u Majdanpeku danas su demonstrativno napustili konstitutivnu sednicu lokalne skupštine pre proglašenja rezultata glasanja za izbor predsednika opštine Majdanpek, jer kako su naveli, neće da učestvuju u "prljavim nameštaljkama naprednjaka".

Kako je saopštio pokret "1 od 5 miliona", naprednjačka većina u lokalnoj skupštini ponovo je za iste funkcije izabrala ljude koji su i do sada vodili opštinu - Dragana Popovića Popa za predsednika opštine i Elviru Toskić Jovanović za njegovu zamenicu.

"Ovo novo-staro rukovodstvo je prevarilo Majdanpečane tako što se na aprilskim izborima 'sakrilo' iza učiteljice koja je bila prva na listi i tako su se ponovo domogli funkcija", ocenila je opozicija.

Odbornik opozicione GG "Može i drugačije" i kopredsednik Pokreta "1 od 5 miliona" Martin Bežinarević rekao je da Majdanpečani "nisu glasali za Popa i Elviru", te da je skandalozno što su "zloupotrebljavajući jednu učiteljicu, prevarili narod kako bi ponovo uvukli svoje prste u opštinsku kasu".

"Mi svakako nećemo podržati naprednjake u nameri da nastave sa uništavanjem Majdanpeka, pa tako nismo hteli ni da učestvujemo u ovakvom izglasavanju, čak ni kao svedoci", rekao je Bežinarević.

On je dodao da postoje indicije da se protiv Popovića vodi krivični postupak, te da će istinitost tih navoda u narednim danima istražiti i o saznanju obavestiti javnost.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Majdanpek danas je protekala u napetoj atmosferi, a trajala je gotovo pet sati zbog brojnih prigovora opozicije, dodaje se u saopštenju.

Odbornici Grupe građana "Može i drugačije" Martin Bežinarević i Snežana Todorović podsetili su na sve malverzacije naprednjaka u prethodnom mandatu, istakli brojne nepravilnosti u izbornom procesu i poručili da je njihova uloga kao odbornika da predstavljaju narod, a ne da slušaju naprednjake.

"Izjava Dragana Popovića da će se u Majdanpeku graditi još jedna Toplana na drvnu sečku za gornji deo grada je lažna, s obzirom na to da je za 4,5 miliona evra kupljen jedan kotao, a bila su predviđena dva. Ovo je samo jedan u nizu pokušaja malverzacija naprednjaka", rekla je Todorović navodeći da će za tu novu Toplanu ponovo biti uzet kredit koji će vraćati Majdanpečani.

Po završetku procesa glasanju za predsednika opštine, odbornici GG Može i drugačije, GG Ne dam, Dveri i POKS izašli su iz skupštinske sale uz poruku da neće biti "ni saradnici ni svedoci prljavih igara naprednjaka".

(Beta, 05.23.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »