Povodom Dana opštine Čajetina puštena u rad multimedijalna fontana na Zlatiboru

Beta 01.07.2022

Povodom Dana opštine Čajetina puštena u rad multimedijalna fontana u sklopu jezera u centru Zlatibora, a dodeljene su i plakete, priznanja i novčane nagrade pojedincima i kolektivima koji su postigli izuzetne rezultate u prethodnom periodu.Fontanu je u rad pustio predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, navodeći da će ona pored gondole, predstavljati još jednu atrakciju Zlatibora.

"To je kruna aktivnosti opštine u prethodne dve godine kada smo, uprkos veoma nepovoljnoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa, uspeli da kompletno renoviramo jezero u centru Zlatibora i prateće sadržaje u njegovom neposrednom okruženju", rekao je Stamatović.

On je istakao da je potpuno zamenjena podloga na Kraljevom trgu i izgrađena nova bina na njemu, da je renovirana česma posvećena kralju Aleksandru Obrenoviću kao i spomenik srpskim junacima u Prvom svetskom ratu, a izgrađena je i nova pešačka staza oko jezera.

"Jedan od najznačajnijih projekata koji nas očekuje jeste takozvani 'Zlatni grad' na potezu pored Ribničkog jezera i trase zlatiborske gondole tako da centar Zlatibora širimo i ka periferiji", rekao je Stamatović.

Kao drugi važan projekat Satamatović je istakao izgradnju autodroma na lokaciji Oka ka Mokroj Gori, a najavio je i početak izgradnje 20 otvorenih i zatvorenih sportskih terena od hotela "Tornik" ka Ribničkom jezeru sa pešačkim i biciklističkim stazama u okruženju tri nova veštačka jezera. 

On je podsetio da su izgradnjom puteva, dovođenjem pijaće vode i izgradnjom seoskih vrtića ravnomerno razvijena sela u opštini.

"Najveći deo izdvajanja iz budžeta, preko 500 miliona dinara, iskoristili smo za izgradnju i sanaciju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina, a za izgradnju sistema za vodosnabdevanje Sušička vrela i za rekonstrukcija magistralnog cevovoda izdvojili smo oko 350 miliona dinara, dok smo za naše poljoprivrednike obezbedili preko 160 miliona dinara", rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

Plaketama, priznanjima i novčanim nagradama opštine Čajetina nagrađeni su najzaslužniji pojedinci i kolektivi za postignute izuzetne rezultate u proteklom periodu.

Najviše priznanje "Zlatiborsku povelju" u ime javnog preduzeća "Gold gondola Zlatibor" primila je direktorka Bojana Božanić.

Plaketom "Dimitrije Tucović" posthumno je nagrađen Radenko Lazarević, javnosti poznat po istraživanju brojnih pećina u Srbiji čijim radom je nastao Projekat uređenja Stopića pećine.

(Beta, 07.01.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »