Radikali na pomenu ubijenim Srbima u srednjem Podrinju

Beta 02.07.2022

Delegacija Srpske radikalne stranke (SRS) koju je predvodio zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj prisustvovala je danas u Bratuncu pomenu Srbima ubijenim tokom 1992. godine na području srednjeg Podrinja.

Iz te stranke su podsetili da su muslimanske snage pod komandom Nasera Orića ubile 3.267 Srba na području srednjeg Podrinja što je po navodima SRS, jedan u nizu zločina bez kazne nad srpskim narodom.

"Srpska radikalna stranka kao i ceo srpski narod, zauvek će se sećati svojih nedužnih žrtva jer prava na zaborav nemamo", naveli su radikali.

Parastos Srbima ubijenim na području srednjeg Podrinja služio je patrijarh Porfirije a vence kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu položili su srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković kao i državni sekretar u Ministarstvu za rad Srbije Miodrag Kapor.

Pomen se daje svim srpskim žrtvama iz srednjeg Podrinja i Birča u proteklom ratu, a organizuje se povodom trideset godina od velikog stradanja Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69 i zarobljeno 22 vojnika i civila, od kojih niko nije preživeo.

(Beta, 07.02.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »