SNS vlada ostavila jug Srbije bez poljoprivrednih subvencija: „Lišeni smo novčanih sredstava potrebnih za ishranu životinja”

Pravda 07.08.2022  |  Danas
SNS vlada ostavila jug Srbije bez poljoprivrednih subvencija: „Lišeni smo novčanih sredstava potrebnih za ishranu…

Iako je petnaestak uzgajivača autohtonih rasa domaćih životinja sa juga Srbije krajem prošle godine blagovremeno predalo zahteve za dobijanje subvencija niko od njih još uvek nije dobio tu državnu pomoć koja im sleduje, zbog čega su zapali u dugove a budućnost biznisa kojim se bave postala je neizvesna – kaže za Danas Nenad Ordić, uzgajivač autohtonih rasa životinja iz sela Preobraženje koje se nalazi u okolini Vranja.

Ordić koji na svom imanju gaji krave buše, karakačanske ovce, brdske konje, balkanske dugodlake koze, balkanske magarce, ovce vitoroge žuje i kokoške rase kosovski pevač prijavio se krajem prošle godine za subvencije koje država dodeljuje uzgajivačima autohtonih rasa domaćih životinja. – Procedura je takva da je potrebno poslati zahtev za dobijanje subvencije u propisanom roku, što smo mi uzgajivači sa juga Srbije i učinili. Potom je nužno da nadležna inspekcija

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »