Novi: Pasivno-agresivni udar kremlja na Srbiju Harčenko nam opet nudi rusku bazu kao "protivtežu Bondstilu": "Ne insistiramo na tome, ali bilo bi lepo"

Blic 08.09.2022
Novi: Pasivno-agresivni udar kremlja na Srbiju Harčenko nam opet nudi rusku bazu kao "protivtežu Bondstilu": "Ne insistiramo…

Rusija ne odustaje od ideje da izgradi vojnu bazu u Srbiji iako je takvu pomisao nedavno odbacio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Šta više, ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko ponovio je u dokumentarnoj emisiji ruske TV kuće "Raša tudej (Russia Today) da Kremlj traži, ali ne insistira da otvori vojnu bazu u Srbiji.

Ideja da Rusija otvori vojnu bazu u Srbiji prvi put se pojavila pre više od mesec dana. I tada je Bocan-Harčenko najavio takvu mogućnost uz komentar "To je stvar Rusije, ali i Srbije" i izazvao veliku polemiku u srpskoj javnosti. Toliku da je morao da reaguje i sam Vučić. - Srbiji nisu potrebne bilo čije vojne baze. Srbija će da čuva svoju vojnu neutralnost. Srbija će da sama snaži svoju vojsku. Srbija će da brine o svom narodu i da bude dovoljno jaka da bude sama.

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »