Milicu je majka usred zime ostavila pored kontejnera, našle su se posle skoro 30 godina: "Kada sam uzela svoju bebu u ruke, shvatila sam šta je učinila"

Blic 02.10.2022
Milicu je majka usred zime ostavila pored kontejnera, našle su se posle skoro 30 godina: "Kada sam uzela svoju bebu u ruke…

Zorana Lazarević. Milica Nikolić. Milica Mršulj. Tri imena, jedna osoba, a priča od koje podilazi jeza, topi se srce, i na kraju, padne i suza radosnica. A sve j je počelo zime 1994. godine, kada je jedna beba u februaru mesecu pronađena kraj kontejnera ispred muzičke škole u Gnjilanu.

Peti februar 1994. godine, u gnjilansko porodilište stiže tek rođena beba, ostavljena u kartonskoj kutiji u Ulici cara Lazara. Kada je dovedena u porodilište, dobila je sve ono što joj je surovost života oduzela prilikom uzimanja prvog daha, ljubav, pažnju, posvećenost i nadimak - Nera, po grčkoj boginji hrabrosti. Taj nadimak, načinio je od Milice pravu ratnicu, ženu i majku za primer, danas uspešnu spisateljicu, novinarku i talentovanu glumicu. Od Gnjilana 1994.

Grčka »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »