Grčka

Kosovo i nezavisnost: Kako se Priština priprema za proslavu

BBC News pre 3 sata
Na Kosovu se 17. februar, dan kada je pre 12 godina Priština proglasila nezavisnost, slavi kao državni praznik. Ulicama Prištine vijore se zastave, a prodavci nude prolaznicima tradicionalne nošnje i suvenire. Kosovo će 17. februara proslaviti 12… »

Horor u Atini: Beba od 11 meseci silovana, preminula u bolnici

Blic pre 49 minuta
Uprava za bezbednost u Atini istražuje smrt 11-mesečne devojčice iz Sirije, kojoj je jutros u dečjoj bolnici Aglaia Kiriakou dijagnostifikovan encefalitis. Prema rečima lekara, novorođenče takođe ima znake seksualnog zlostavljanja. Njeni… »

Grčka crkva protiv uvođenja u škole programa meditacije poznate američke glumice

Politika pre 3 sata
Koncept „Majndap”, koji je izazvao kontroverze i u Srbiji, gde ga je uvodila Fondacija „Novak Đoković”, protivan je pravoslavlju, ocenili su crkveni velikodostojnici. Od našeg dopisnika Atina – Grčka crkva neće dozvoliti da se u školama i… »

Koje je najbolje mesto za letovanje u Albaniji ako dolazite iz Srbije?

Telegraf pre 4 sata
Iako je ponuda agencija ograničena, postoji veliko interesovanje naših ljudi. Turizam se u ovoj zemlji ipak nalazi u povoju još uvek, ali je sve više turista iz naše zemlje, koji se odlučuju za letovanje u Albaniji. Ponuda turističkih agencija je… »

Kako je Zapad izgubio sve bitke nakon pobede u Hladnom ratu

RTS pre 4 sata
Sistem liberalne demokratije je izgubio snagu univerzalnog modela, njemu se danas suprotstavljaju novi aliberalni modeli na internacionalnoj sceni. U knjizi "Ugaslo svetlo"/ "The Light that Failed" (decembar 2019, Allen Lane/Penguin) autori Ivan Krastev i… »

Ministarka smenjena jer je koristila ime Makedonija

Radio 021 pre 5 sati
Ministarka u vladi Severne Makedonije smenjena je jer se novinarima obraćala ispred natpisa na zidu na kojem je pisalo staro ime države, Republika Makedonija. Ministarka rada Rasela Mizrahi smenjena je s dužnosti nakon duge rasprave u parlamentu i… »

Danas slavimo simeona bogoprimca: Ostvaruju se sve želje, a ovo roditelji treba da urade za svoju decu!

Srbija danas pre 9 sati
Simeon Pravedni ili Simeon Bogoprimac je hrišćanski svetitelj koji je, prema predanju, život proveo čekajući rođenje Isusa Hrista, spasitelja čovečanstva. Smatra se zaštitnikom dece, a njegov praznik danom kada se najmlađima ostvaruju sve… »

Danas se ostvaruju želje, evo šta roditelji treba da urade za svoju decu

Alo pre 10 sati
Simeon Pravedni ili Simeon Bogoprimac je hrišćanski svetitelj koji je, prema predanju, život proveo čekajući rođenje Isusa Hrista, spasitelja čovečanstva. Smatra se zaštitnikom dece, a njegov praznik danom kada se najmlađima ostvaruju sve… »

Grčko ostrvo koje je oduvek bilo "država za sebe": Zašto je letovanje ovde skroz drugačije iskustvo?

Telegraf pre 10 sati
Svima kojima su bili na Kritu je jasno koliko je ovo ostrvo drugačije od svega što ste videli. Ne samo da se na visokom petom mestu po veličini nalazi u celom Mediteranu, već je ostrvo Krit najveće i na teritoriji cele Grčke. Osim po Minojskoj… »

Rezervišite letovanje u Grčkoj ili Turskoj po najboljim sajamskim cenama

Kurir pre 11 sati
Kako se bliži Sajam turizma, cene se snižavaju pa je idealan trenutak da rezervišete svoje letovanje. Pogledajte šta je „Travelland“ izdvojio iz svoje široke ponude hotela u Grčkoj i Turskoj. Porto Carras je luksuzni hotelski kompleks, koji… »

Vesti dana »

Sve ili ništa!

B92 pre 5 satijoš 24 povezane

Državljani Srbije se vraćaju iz karantina u Francuskoj

N1 Info pre 5 satijoš 16 povezanih

Oluja "Denis" se obrušila na Veliku Britaniju

RTS pre 5 satijoš 14 povezanih

Partizan pobedio Radnik, remi Spartaka i Radničkog

Beta pre 1 satjoš 13 povezanih