Grčka - vesti

Raskošni nakit čuvene kraljice spreman za prodaju: Sve sija od dijamanata, a samo jedna ogrlica ceni se i do 1,75 miliona evra

Telegraf pre 17 minuta
Nakit pokazuje "čarobnost" poslednje francuske kraljice
Nakit Marije Antoanete iz 18. veka, čuvan daleko od očiju javnosti, izložen je u Londonu pre aukcijske prodaje 14. novembra u Ženevi. Aukcijska kuća Sotbi je saopštila da nakit pokazuje "čarobnost" te poslednje francuske kraljice. Simpsonovi sve predvideli: Nakon... »

Simpsonovi sve predvideli: Nakon Trampove predsedničke pobede, grčke ekonomske krize i skandala FIFE, obistinila se i ova scena iz serije (video)

Telegraf pre 1 sat
Pitamo se šta je sledeće
Nakon što su uspeli da predvide li da će Tramp postati predsednik Amerike, pojavljivanje pametnog sata, skandal FIFE, ekonomsku krizu Grčke, ali i nastup Lejdi Gage na Super Bolu, obistinila se još jedna scena iz serije o životu porodice Simpson. Najnoviji slučaj je... »

Cipras: Odluka makedonskog parlamenta utire put za istorijski sporazum

Danas pre 1 sat
Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da odluka makedonskog parlamenta o odobrenju predloga za izmenu imena Makedonije utire put primeni istorijskog dogovora između dve zemlje.
„Danas je simboličan i istorijski dan posle odluke u parlamentu u Skoplju koja otvara put primeni sporazuma“, rekao je Cipras, na ceremoniji preuzimanja sektora inostranih poslova, prenosi Rojters. Cipras je istakao da će primena... »

Makedonski "eho" u grčkom ogledalu: Koliko grčkih poslanika će glasati za Prespanski sporazum

RTV pre 6 sati
RTV: Makedonski "eho" u grčkom ogledalu: Koliko grčkih poslanika će glasati za Prespanski sporazum
ATINA - Samo tri dana posle ostavke ministra spoljniih poslova Nikosa Kocijasa i upozorenja premijera Aleksisa Ciprasa da neće tolerisati neslaganja u vezi s pitanjima od nacionalnog interesa, na pomolu su novi sukobi u grčkoj vladi, piše grčki dnevnik "Katimerini", posle glasanja za početak procedure ustavnih reformi u makedonskom Sobranju.
Cipras je čestitao svom makedonskom kolegi, Zoranu Zaevu, na, kako je naveo, postizanju važnog koraka u zajedničkom uspehu, odnosno prihvatanju predloga vlade o promenama Ustava, prema kojima se ime zemlje preimenuje u Republika... »

Stidim se! Tvit o dva miliona evra za „Severnu Makedoniju“ uzdrmao Grčku

Sputnik pre 8 sati
Samo tri dana posle ostavke ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa i upozorenja premijera Aleksisa Ciprasa da neće tolerisati neslaganja u vezi s pitanjima od nacionalnog interesa, na pomolu su novi sukobi u grčkoj vladi, piše grčki dnevnik „Katimerini“, posle glasanja za početak procedure ustavnih reformi u makedonskom Sobranju.
Cipras je čestitao svom makedonskom kolegi, Zoranu Zaevu, na, kako je naveo, postizanju važnog koraka u zajedničkom uspehu, odnosno prihvatanju predloga Vlade o promenama Ustava, prema kojima se ime zemlje menja u Republika... »

Jezero u Grčkoj nestalo pod paučinom: Desetine hiljada paukova isplelo kilometarsku mrežu (video)

Večernje novosti pre 4 sata
Desetine hiljada malih paukova ispleli su kilometarsku mrežu uz obalu grčkog jezera Vistonida, na severu zemlje.
Desetine hiljada malih paukova ispleli su kilometarsku mrežu uz obalu grčkog jezera Vistonida, na severu zemlje. Biolozi kažu da taj fenomen, iako redak, nije nepoznat. Uzrokuje ga neobično toplo vreme koje povećava broj mušica i... »

Zbog ovog neobičnog fenomena u Grčkoj pomislićete da spajdermen zaista postoji (video)

Blic pre 4 sata
Na desetine hiljada paukova ispleli su džinovsku mrežu uz obalu jezera Vistonida, na severu Grčke. Stručnjaci tvrde da je reč o fenomenu, koji je nastao usled neobično toplog vremena za ovo doba godine, prenosi AFP. Profesorka molekularne biologije i genetike na Univerzitetu u Trakiji Marija... »

Grčka najavila da posle 80 godina duplira širinu teritorijalnih voda

Danas pre 5 sati
Premijer i novi ministar spoljnih poslova Grčke Aleksis Cipras potvrdio je danas da će Grčka predsedničkim ukazom proširiti svoje teritorijalne vode sa šest na 12 nautičkih milja.
Cipras je to rekao u Ministarstvu spoljnih poslova prilikom preuzimanja dužnosti od Nikosa Kocijasa, ministra čiju je ostavku prihvatio ove nedelje, ali mu je danas ipak odao priznanje za letošnje sklapanje sporazuma s... »

Grčka najavila da posle 80 godina duplira širinu teritorijalnih voda

Novi magazin pre 6 sati
Premijer i novi ministar spoljnih poslova Grčke Aleksis Cipras potvrdio je danas da će Grčka predsedničkim ukazom proširiti svoje teritorijalne vode sa šest na 12 nautičkih milja.
Cipras je to rekao u Ministarstvu spoljnih poslova prilikom preuzimanja dužnosti od Nikosa Kocijasa, ministra čiju je ostavku prihvatio ove nedelje, ali mu je danas ipak odao priznanje za letošnje sklapanje sporazuma s... »

PAO rekord: Pogledajte koliko su Atinjani prodali sezonskih ulaznica…

Hot sport pre 12 sati
Košarkaški klub Panatinaikos obrio je grčki rekord po broju prodatih sezonskih ulaznica. Ambicije ‘zelenih’ su uvek velike. Ali ove, navijači po svemu sudeći očekuju najviše. To tvrdnju opravdava podatak da je PAO do sada prodao čak 9.702 sezonske ulaznice. To je apsolutni rekord u Grčkoj. Do sada... »

©2018 Netmark d.o.o.