Grčka - vesti

Standard: Svi bi da utiču na Balkan

RTV pre 1 sat
RTV: Standard: Svi bi da utiču na Balkan
BEČ - Austrijski list "Standard" piše da i Evropska unija, Rusija, Kina, SAD i Turska koriste trgovinu i politiku kako bi učvrstili uticaj na Balkanu.
Navodi se da Rusija ne želi da Makedonija uđe u NATO i da zbog toga nastoji da podrije istorijski sporazum Grčke i Makedonije o rešenju spora oko imena. Podseća se da je makedonski premijer Zoran Zaev nedavno objavio da su grčki... »

Portparol Merkelove pozdravio napredak Grčke

Blic pre 7 sati
Portparol nemačke kancelarke Angele Merkel pozdravio je završetak programa fiskalne oporavke u Grčkoj i rekao da je današnji dan dobar i za grčku i za evrozonu. "Nakon osam godina, danas se završava poslednji program spasavanja države članice evrozone. Ovo je dobar dan za Grčku i Evrozonu. Grčka je... »

Kriza u Grčkoj prošla, štednja i dugovi ostaju

Danas pre 8 sati
Vlada u Atini uspešno završila trogodišnji program hitnih zajmova Grčka je uspešno okončala trogodišnji program za hitne zajmove u evrozoni, vredan 61,9 milijardi evra, koji je dobila da bi izašla na kraj sa krizom izazvanom dugovima.
Bio je to deo najveće pomoći u globalnoj finansijskoj istoriji, ukupnog iznosa oko 289 milijardi evra, a zemlji će biti potrebne decenije da vrati dug. Veoma nepopularne mere štednje u javnoj potrošnji, koje su bile jedan od... »

SZO: U Srbiji najviše žrtava epidemije malih boginja

Večernje novosti pre 9 sati
Epidemija malih boginja najteže je pogodila Ukrajinu u prvom polugodištu ove godine, dok je Srbija prijavila najveći broj smrtnih slučajeva povezanih sa tim zaraznim oboljenjem
Epidemija malih boginja najteže je pogodila Ukrajinu u prvom polugodištu ove godine, dok je Srbija prijavila najveći broj smrtnih slučajeva povezanih sa tim zaraznim oboljenjem, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija... »

Grci žele da im Britanci vrate skulpture iz Partenona

Večernje novosti pre 10 sati
Grčke vlasti saopštile su da žele da pregovaraju sa Britancima o tome da im vrate čuvene drevne skulpture koje su krasile hram Partenon na Akroplju
Grčke vlasti saopštile su da žele da pregovaraju sa Britancima o tome da im vrate čuvene drevne skulpture koje su krasile hram Partenon na Akroplju. Ministarka kulture Lidija Koniordou obratila se svom kolegi u Britaniji sa... »

Đubre, nered i štroka koji su turisti ostavili u apartmanu u Kalitei zgrozili su sve, a vlasnica ima samo jednu poruku

Blic pre 11 sati
Nezamisliv nered u grčkom apartmanu u Kalatei, koji su turisti ostavili kada su ga napustili, a o čemu je "Blic" pisao, izazvao je mnogo negativnih komentara naših građana. Razbacano smeće, prljavi sudovi i podovi, štrokav toalet i mnoge druge stvari vide se na fotografijama koje smo objavili, a... »

Standard: Rusija, SAD, Kina i Turska žele Balkan, ali koja je najbliža cilju

Blic pre 11 sati
Evropska unija, Rusija, Kina, SAD, Turska - svi koriste trgovinu i politiku kako bi učvrstili uticaj na Balkanu - piše austrijski "Standard". Rusija ne želi da Makedonija uđe u NATO - zbog toga nastoji da podrije istorijski sporazum Grčke i Makedonije o rešenju spora oko imena. Makedonski premijer... »

Grčki korak u novu eru

Večernje novosti pre 12 sati
Uspešno okončan treći program za spasavanje ekonomije na Egeju, Siriza trijumfovala. Ima mišljenja da je reč tek o "simboličnom trenutku" i da je ostalo mnogo posla
ATINA slavi! Okončan je uspešno treći program za spasavanje grčke ekonomije. Narod na Egeju je čitavu deceniju marljivo sprovodio sve mere iz paketa svojih zapadnih poverilaca i uspeo da trijumfuje, uprkos sumnjama u neiskusnu... »

Grčka i EU: Gotov program finansijske pomoći Grčkoj

BBC News pre 1 dan
U protekle tri godine Atina je dobila 61,9 milijardi evra kako bi se izborila sa dužničkom krizom.
Grčka je uspešno završila trogodišnji program pomoći, koji je osmišljen tako da joj pomogne da se suoči sa dužničkom krizom. Po prvi put za osam godina, Grčka je sada slobodna da pozajmljuje novac na finansijskim tržištima. Kao... »

Novi šumski požar u Grčkoj

Danas pre 14 sati
Vatrogasci u Grčkoj ponovo se danas bore protiv šumskog požara na zapadu Peloponeza, u južnoj Grčkoj, a za sada nema vesti o povređenima ili štetni na zgradama, javlja AP-
U gašenju požara nedaleko od Dafniotisa, u regionu Amalaida na zapadom delu Peloponeza, angažovano je više od 80 vatrogasaca, sa po tri specijalizovana aviona i helikoptera, navodi vatrogasna služba. U nizu šumskih požara koji... »

Ruski Migovi 29 stižu na Batajnicu

RTV  pre 8 sati  još 1 povezana

DW: Neispunjena obećanja EU drmaju Balkan

Danas  pre 10 sati  još 3 povezane

Standard: Svi bi da utiču na Balkan

RTV  pre 1 sat  još 3 povezane

Skandalozan prizor u Parizu: Miki i Paja "u akciji" pored Belog anđela! (foto)

Večernje novosti  pre 46 minuta  još 1 povezana

Tragedija u Novom Sadu: Maloletnik se obesio

Večernje novosti  pre 10 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.