Grčka - vesti

Kipar, Grčka i Jordan: Nova saradnja u borbi protiv terorizma

Večernje novosti pre 1 sat
Lideri Kipra, Grčke i Jordana obećali su danas novo partnerstvo sa oštrijom saradnjom u borbi protiv terorizma, i prikupili međunarodnu podršku za zemlje koje su udomile na hiljade izbeglica iz Sirije
Lideri Kipra, Grčke i Jordana obećali su danas novo partnerstvo sa oštrijom saradnjom u borbi protiv terorizma, i prikupili međunarodnu podršku za zemlje koje su udomile na hiljade izbeglica iz Sirije. Kiparski predsednik Nikos... »

U Grčkoj manje pušača uprkos nepoštovanju zabrane pušenja

Danas pre 4 sata
Broj pušača u Grčkoj je smanjen u proteklih pet godina, ali se zabrana pušenja u zatvorenim javnim prostorima ne primenjuje ni 10 godina od usvajanja zakona, prenosi EurActiv. Grčka javnost smatra da to pokazuje “kulturnu degradaciju”, a većina građana je spremna da dobrovoljno pomogne akcije za... »

U Grčkoj registrovano 15 potresa

Radio 021 pre 8 sati
U Grčkoj je registrovana serija zemljotresa, a epicentar prvog potresa, čija je jačina bila 4,4 stepena po Rihteru, bio je na oko 25 kilometara severoistočno od Atine na dubini od pet kilometara.
Prvi zemljotres dogodio se sinoć u 22.30 časova, a potom je usledila serija od ukupno 15 potresa. Nema podataka o materijalnoj šteti i povređenima. Prošle sedmice u blizini Atine, u oblastima Rafina i Nea Makri, registrovano je... »

Apartmani u Grčkoj najtraženiji, hit ovog leta gratis smeštaj za dvoje dece u Turskoj

BK TV pre 8 sati
Pojedine turističke agencije nude posebne popuste za predstojeće leto na svojim sajtovima tokom sajma turizma 22-25. februara. Prošle godine građani su se u velikoj meri interesovali za letovanje u Turskoj ali će, po svemu sudeći, ove godine Turska biti pravi hit, naročito ako se ima u vidu da veći... »

Potres se osetio i u Atini

Alo pre 11 sati
Alo: Potres se osetio i u Atini
Zemljotres jačine 4,4 stepena po Rihteru pogodio Grčku
Zemljotres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je Grčku, a potres se mogao osetiti i u prestonici Atini. Američki geološki institut saopštio je da je epicentar jučerašnjeg zemljotresa bio 51 kilometar južno od Patrasa, prenosi Rojters. Nema podataka o... »

Poslednjih 1.500 strana patnje, Grčka se vraća?

B92 pre 11 sati
B92: Poslednjih 1.500 strana patnje, Grčka se vraća?
Atina -- Grčki poslanici usvojili su novi paket mera koje zahtevaju kreditori zemlje, uprkos štrajkovima i protestima koji su izazvali velike zastoje saobraćaja u Atini.
Predlog zakona izglasan je sa 154 glasova za, uz 141 protiv i pet uzdržanih dok je tokom dana više od 6.000 ljudi demonstriralo u glavnom gradu na različitim manifestacijama protiv reformi, navela je policija. Neki demonstranti... »

Letovanje u Grčkoj skuplje i do 20 odsto!

Mondo pre 11 sati
Srbi uveliko uplaćuju aranžmane za letovanje. Grčka je, saznali smo, skuplja i za 20 odsto odnosu na prošlu godinu, a pronašli smo i najjeftinije destinacije.
Srbima je Grčka već tradicionalno najpopularnija destinacija za letovanje, mada je dosta zainteresovanih za Tursku, saznali smo iz razgovora sa predstavnicima turističkih agencija, ali i u Nacionalnom udruženju turističkih... »

Zemljotres jačine 4,4 po Rihteru pogodio Grčku

Studio B pre 11 sati
Zemljotres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je Grčku, a potres se mogao osetiti i u prestonici Atini.
Američki geološki institut saopštio je da je epicentar jučerašnjeg zemljotresa bio 51 kilometar južno od Patrasa, prenosi Rojters. Nema podataka o eventualnoj materijalnoj... »

Pravoslavni heroj(i)

Alo pre 13 sati
Alo: Pravoslavni heroj(i)
Potporučnik ratne mornarice Grčke Marinos Ricudis, ime koje će zlatnim slovima ostati upisano u knjigu srpskih prijatelja uz Venizelosa, Arčibalda Rajsa, Nikolaja Romanova, Flore Sandes...
Marinos, oficir na vrhuncu karijere, u službi svoje države, jednog prolećnog jutra 1999. dobija naređenje da izvrši zadatak - napad na srpsku vojsku i narod uopšte. Kao što je kasnije i ponovio na suđenju zbog odbijanja naredbe,... »

Atina: Protesti ispred parlamenta, kamenice i suzavac (foto)

Večernje novosti pre 1 dan
Grčka policija ispalila je danas suzavac na demonstrante ispred parlamenta u Atini, nakon što su poslanici glasali o novom setu mera koje su međunarodni poverioci Grčke propisali u zamenu za nove kredite
Grčka policija ispalila je danas suzavac na demonstrante ispred parlamenta u Atini, nakon što su poslanici glasali o novom setu mera koje su međunarodni poverioci Grčke propisali u zamenu za nove kredite. Više od 10.000 ljudi... »

©2018 Netmark d.o.o.