Grčka - vesti

Potres u Grčkoj: Može li narod da sruši „istorijski sporazum“

Sputnik pre 46 minuta
Slobodno se može reći da je, iz grčkog ugla gledano, Prespanski sporazum veliki uspeh, jer je njime Grčka postigla maksimum svojih ciljeva. Međutim, ne samo da je velika većina građana protiv tog sporazuma, već je on postao sredstvo unutrašnjih borbi i prekomponovanja političke scene.
Sporazumom koji su 17. juna prošle godine potpisali premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev, Grčka je isposlovala presedan kakav u istoriji (ne samo modernoj) nikome nije pošlo za rukom — da jedna zemlja promeni... »

Potpisan ugovor: Grci grade terminale na "Tesli"

Večernje novosti pre 1 sat
Ugovor o dogradnji i renoviranju beogradskog aerodroma između "Vansi erportsa" i firme "Terna"
GRČKA građevinska firma "Terna" potpisala je ugovor sa kompanijom "Vansi erports" o dogradnji i rekonstrukciji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". - Budžet predviđen za radove iznosi 262 miliona evra, a konzorcijum "Vansija"... »

Grčki parlament raspravlja o Sporazumu iz Prespe

Danas pre 7 sati
Grčka vlada podnela je danas parlamentu na ratifikaciju Sporazum iz Prespe kojim se rešava decenijski spor sa Skopljem oko imena Makedonije.
Sporazum je podnet na ratifikaciju dan nakon što su u Atini održane masovne demonstracije protiv dogovorenog rešenja po kojem Makedonija menja ime u Severna Makedonija, a Grčka prestaje da je blokira na putu ka članstvu u EU i... »

Grčka: Britanac i grčki vojnik optuženi za špijunažu

Večernje novosti pre 2 sata
Grčke vlasti podigle su optužbe za špijunažu protiv britanskog državljanina, koji radi za jednu humanitarnu organizaciju za pružanje pomoći migrantima, i protiv grčkog vojnika
Grčke vlasti podigle su optužbe za špijunažu protiv britanskog državljanina, koji radi za jednu humanitarnu organizaciju za pružanje pomoći migrantima, i protiv grčkog vojnika, koji su uhapšeni u nedelju u vojnom području na... »

Britanski mediji: Prespanski sporazum dostignuće za proslavu na z.Balkanu

Večernje novosti pre 2 sata
Sporazum o rešavanju 27-godišnjeg spora između Grčke i Makedonije, koji je ove nedelje ušao u proceduru ratifikacije u grčkom parlamentu, predstavlja dostignuće za proslavu na zapadnom Balkanu
Sporazum o rešavanju 27-godišnjeg spora između Grčke i Makedonije, koji je ove nedelje ušao u proceduru ratifikacije u grčkom parlamentu, predstavlja dostignuće za proslavu na zapadnom Balkanu, piše britanski list Fajnenšl Tajms.... »

Leto 2019: Poskupele Grčka i Turska

RTV pre 4 sata
RTV: Leto 2019: Poskupele Grčka i Turska
NOVI SAD - Iako je zimska sezona u jeku, prodaja letnjih aranžmana po agencijama uveliko je počela. Svima koji su već razmišljali o moru, poznato je da su ove godine cene aranžmana i hotela za Grčku i Tursku veće nego prethodne godine, a kako to utiče na rane rezervacije, istraživala je naša ekipa.
Zima uveliko traje, a agencije su već počele da prodaju aranžmane za predstojeće leto. Najveće interesovanje, po običaju, vlada za Grčku i Tursku, a ponuda je šarolika, kao i cene. "Ove godine našim turistima smo pripremili kao i... »

Grčka Terna potpisala ugovor s Vincijem o rekonstrukciji Aerodroma Nikola Tesla

SEEbiz pre 6 sati
ATINA – Grčka građevinska firma Terna S.A. potpisala je ugovor sa kompanijom Vinci Airports o dogradnji i rekonstrukciji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla", saopšteno je iz kompanije Terna.
Budžet predviđen za radove iznosi 262 miliona, a konzorcijum Vinci (sa 51 odsto udela u tom projektu) i Terna (sa 49 odsto) imaće pet godina za realizaciju projekta, navodi se na zvaničnom sajtu grčke grupacije GEK Terna, koja je... »

Prespanski sporazum ušao u proceduru grčkog parlamenta, evo kada bi trebalo da bude izglasan

Blic pre 10 sati
Prespanski sporazum danas ulazi u proceduru ratifikacije u grčkom parlamentu, prenosi ANA-MPA. Komisija za nacionalnu odbranu i spoljne poslove u grčkom parlamentu danas po podne će analizirati predlog zakona o ratifikaciji i stupanju na snazi Sporazuma iz Prespe. Predsednik grčkog parlamenta Nikos... »

Micotakis: U nedelju je govorio grčki narod

RTS pre 12 sati
RTS: Micotakis: U nedelju je govorio grčki narod
Predsednik najveće opozicione stranke u Grčkoj Nove Demokratije Kirijakos Micotakis, navodi da je tokom protesta u centru Atine protiv Prespanskog sporazuma govorio grčki narod čiji glas mora da se čuje.
Kirijakos Micotakis navodi da glas naroda najpre mora čuje premijer Aleksis Cipras i oni koji podržavaju Prespanski sporazum, "za koga se spremaju da glasaju bez mandata svojih glasača", prenosi MIA. Micotakis dodaje da je taj... »

Šta da radite ako izgubite pasoš u Grčkoj

Vesti online pre 18 sati
Svake godine između 500.000 i milion srpskih turista poseti Grčku, a nekima od njih se desi da im uživanje na plaži pokvari gubitak ili krađa pasoša, bez kojeg ne mogu da se vrate u Srbiju, ili drugih dokumenata poput vozačke dozvole ili kreditne kartice.
Ukoliko ostanete bez dokumenata u Grčkoj, prvo što treba da uradite je da, bez odlaganja, odete u najbližu policijsku stanicu i prijavite gubitak ili krađu pasoša, vozačke ili saobraćajne dozvole. Policijskom službeniku ćete dati... »

Novak Đoković u četvrtfinalu AO

Beta  pre 7 sati  još 32 povezane

Opozicionar iz Prištine uveren: Haradinaj pada zajedno sa taksama

Večernje novosti  pre 7 sati  još 21 povezana

Mej protiv odlaganja izlaska Velike Britanije iz EU

Novi magazin  pre 2 sata  još 14 povezanih

Reporteri bez granica:klima za medije u Srbiji se pogoršava

Novi magazin  pre 1 sat  još 13 povezanih