Grčka

Gospođetina u bade mantilu sa vinom u ruci došla da preuzme kola u Parking servisu

Luftika pre 8 sati
Ko god se našao u situaciji da mu pauk “digne” auto, zna koliko je to stresno i koliko je teško u trenutku dolaska na plac Parking servisa zadržati smirenost. Ipak, šampioni su među nama! Dete u školi preimenovalo srpsku himnu u "Sačuvaj Bože"… »

Ponovo se treslo tlo na Kritu, stanovnici Irakliona na ulicama

RTS pre 8 sati
Još jedan zemljotres, jačine 5,4 jedinice Rihtera, pogodio je jutros grčko ostrvo Krit. Epicentar je bio nedaleko od Irakliona. Zemljotres se dogodio u 7.48, sa epicentrom na samo 23 kilometra jugozapadno od Irakliona, saopštio je Institut za… »

Dramatični prizori sa Krita: Svuda su ruševine, ljudi spavaju u šatorima

Nova pre 8 sati
Grčko ostrvo Krit je juče pogodila serija zemljotresa od kojih je najsnažniji bio jačine od 6,0 stepeni po Rihteru. Stanovništvo nije našlo mira ni tokom noći, a ovog jutra je ostrvo pogodio još jedan jači zemljotres od oko 5,4 stepeni po… »

Vučić otkazao sastanke sa ambasadorom Rusije i ambasadorkom Kine

Danas pre 11 sati
Otkazani su planirani sastanci za danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića – u 9.00 sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i u 11.00 sa ambasadorkom Kine Čen Bo. O novim terminima sastanaka javnost će biti naknadno obaveštena, kaže… »

Grčka kupuje od Francuske tri ratna broda

Al Jazeera pre 10 sati
Grčka je s Francuskom potpisala sporazum o kupovini tri nova ratna broda za tri milijarde eura. Grčka je u utorak s Francuskom potpisala sporazum o kupovini tri nova ratna broda za tri milijarde eura, javlja Reuters, pozivajući se na neimenovani izvor… »

Grčka kupuje od Francuske tri ratna broda

RTS pre 10 sati
Grčka je sa Francuskom potpisala sporazum o kupovini tri nova ratna broda za tri milijarde evra, sa otvorenom opcijom za nabavku još jednog. Francuski predsednik Emanuel Makron i grčki premijer Kirijakos Micotakis u Parizu su potpisali pakt o… »

Rešeno: I Rafali i fregate

B92 pre 12 sati
Pariz -- Predsednik Francuske Emanuel Makron pozdravio je novi dogovor sa Grčkom. Naime, Francuska će Grčkoj prodati avione Rafal, kao i tri nove fregate, sa mogućnošću za četvrtu. Makron je takođe rekao da ovaj dogovor predstavlja hrabar prvi… »

Postignut dogovor: Grci kupuju francuske avione „Rafal“ i ratne brodove

Sputnik pre 11 sati
Postignut je dogovor da Francuska Grčkoj proda avione „Rafal“, kao i tri nove fregate, a, kako je navedeno postoji mogućnost i za četvrtu fregatu. Predsednik Francuske Emanuel Makron pozdravio je novi dogovor sa Grčkom i dodao da će on ojačati… »

Opet se tresao Krit: Novi snažni zemljotres jačine 5,4 pogodio grčko ostrvo! Epicentar blizu Irakliona

Kurir pre 11 sati
Novi snažni zemljotres probudio je ovog jutra stanovnike Krita, dan nakon što je u ranijem potresu poginula najmanje jedna osoba. Prema podacima Instituta za Geodinamiku Nacionalne opservatorije u Atini, potres registrovan jutros u 7.48 sati imao je… »

Grčka kupuje od Francuske tri ratna broda

Nova pre 11 sati
Grčka je danas sa Francuskom potpisala sporazum o kupovini tri nova ratna broda za tri milijarde evra, javlja Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor grčke vlade. Pakt o strateškoj odbrambenoj i bezbednosnoj saradnji potpisali su francuski… »

Vesti dana »