Vučić: Ići ćemo u Evropu čuvajući svoja prava, spremni smo na kompromis ali ne na kapitulaciju

Beta 21.10.2022

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija ići u Evropu čuvajući svoja prava i da Srbija spremna na kompromis ali ne na kapitulaciju.

"Mi (Srbija) ćemo da idemo u Evropu ljubomorno čuvajući svoje pravo da budemo svoji na svome. Uradićemo sve da dobijemo još mnogo investicija, ali dogovora nema oko vitalnih nacionalnih interesa. Spremni smo na kompromise, ali ne na kapitulaciju. Predaja, za nas, nije opcija. To je suštinski moto SNS", rekao je Vučić u Leskovcu, na skupu povodom obeležavanja 14 godina postojanja SNS.

On je istakao da će biti deo te stranke i kada ne bude na njenom čelu i da je "nikada neće napustiti".

Prema njegovim rečima, danas u Srbiji ima 470.000 više zaposlenih nego 2012. godine, pre dolaska SNS na vlast.

Ponovio je da je SNS predanim radom menjala Srbiju nabolje i da smanjenje broja nezaposlenih pokazuje koliko je vladajuća stranka "vredno radila".

Vučić je rekao da niko neće moći da na nešto "primora Srbiju" kako bi naterali druge da poštuju međunarodno pravo.

"Videćete snažniji otpor Srbije. Videćete najsnažniji otpor naroda, ponosite i slobodarske zemlje. Mi nemamo rezervnu otadžbinu. Za nas je ona najbolja i ne može da bude šaka zobi. Razmislite još jedanput hoćete li na Srbiju ponovo", istakao je predsednik Srbije i SNS.

Ponovio je da Srbija traži "samo da je drugi poštuju" kao što i ona poštuje druge.

"Vama muškarci da kažem nešto, znam ja da mi kad sednemo u kafanu posle dve-tri rakije ili dva-tri piva, ratovali bismo sa pola sveta. Ali sam zahvalan ženama i klanjam im se do poda na razumu, na odgovornosti, na ozbiljnosti, na tome što brinu o svojoj deci i o svojim muževima i očevima", naveo je Vučić.

Rekao je da niko neće pobediti SNS na izborima dok ne budu imali bolji program, navodeći da će biti izbora svaki put kada ih opozicija traži i da će SNS ponovo dobijati većinu.

SNS je osnovan 21. oktobra 2008. godine, a osnovali su je Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Leskovac: Hiljade članova SNS iz cele Srbije na obeležavanju stranačke godišnjice

Više hiljada članova i simpazitera Srpske napredne stranke (SNS) okupilo se u leskovačkoj hali Dubočica na obeležavanju 14. godišnjice od osnivanja SNS.

U hali kapaciteta 3.500 sedišta, popunjena su sva mesta dok je na parketu još oko 3.000 simpatizera SNS.

Pored predsednika SNS Aleksandra Vučića, proslavi prisustvuju i visoki funkcioneri stranke Ana Brnabić, Miloš Vučević, Siniša Mali, Darija Kisić, Maja Gojković, Aleksandar Šapić, Marko Đurić, Jadranka Joksimović kao i svi predsednici gradskih i opštinskih odbora iz Jablaničkog, Pčinjskog i Nišavskog okruga.

Ispred hale ostalo je još nekoliko hiljada naprednjaka koji su tokom dana došli u Leskovac autobusima iz Niša, Vranja, Aleksca, Prokuplja, Lebana, Vlasotinca, Beograda i Zrenjanina.

Za samo desetak minuta, na prostoru oko bivše fabrike Džinsi i oko fudbalskog stadiona u izgradnji u Leskovcu prošlo je tridesetak autobusa sa niškim tablicama.

Uprkos tome, saobaćajnog kolapsa nema jer policija na svakom koraku reguliše saobraćaj.

Leskovac je uoči proslave SNS okićen državnim i stranačkim zastavama.

(Beta, 10.21.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »