Dan prevremeno rođenih beba: Petra je rođena sa 680 grama, bez srčane i disajne radnje! Mateo je "težak" jedan kilogram i njegova borba još uvek traje (foto)

Blic 17.11.2022
Dan prevremeno rođenih beba: Petra je rođena sa 680 grama, bez srčane i disajne radnje! Mateo je "težak" jedan kilogram i…

Petra je rođena u 28. nedelji, imala je 680 grama i bila je dugačka 34 centimetara. Porođaj je bio jedino rešenje zbog preeklampsije, te smo i beba i ja bile ugrožene. Odlučili su se za carski rez i tako je prevremeno na svet došla moja devojčica, ali bez srčane i disajne radnje. Reanimirana je i tako je krenula borba za svaki sat, svaki dodati mililitar, gram i svaki novi dan, ovim rečima počinje priču za "Blic" Ana Radošević iz Beograda, majka sada već osmogodišnje Petre koja je prevremeno rođena.

Život ti daje onoliko koliko možeš da izdržiš. Ana i Petra su dve hrabre heroine, mama jer se borila da donese na svet bebu, a tek rođena devojčica da preživi trnovit put i pobedi svaku prepreku i opasnosti koje su vrebale. - Tog jutra kada su je poveli na Institut za neonatologiju, videla sam da se u tom transportnom inkubatoru mrda nešto, i znala sam da je to ona. Videla sam je na daljinu i znala sam da nas čeka borba i sve nade sam polagala da će biti u redu.

Blic »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »