Ekip: Košmarno jutro za Argentinu posle poraza od Saudijske Arabije

Beta 22.11.2022

Argentinci su danas imali košmarno jutro posle poraza reprezentacije od Saudijske Arabije na Svetskom prvenstvu u fudbalu, preneo je večeras francuski sportski list Ekip (L'Equipe) utiske medija.

Utakmica koja je po argentinskom vremenu bila rano jutros, izazvala je reakcije medija zbog poraza. Komentatori na tamošnjim televizijima su izgovarali reči - neočekivano, bolno, neuobičajeno.

Sportski list Ole na naslovnoj strani je napisao "Svetski udarac". "To je više od hladnog tuša, to je udarac", dodao je list.

Poraz je zaprepastio Argentince, naveo je Ekip dodajući da je cela zemlja bila spremna da bude 12. igrač.

Učenici su imali izbor da gledaju utakmicu u školi ili da ostanu kod kuće. Pekare su se ranije otvorile kako bi obezbedile peciva za navijače spremne da u 7.00 zajedno pevaju himnu, ne sluteći da reprezentacija neporažena u 36 utakmica može da izgubi.

Jedan argentinski novinar je razočarano za Lionela Mesija rekao da je "glumac stigao na Brodvej, ali je zaboravio tekst".

Međutim, mediji su ipak tokom dana promenili retoriku u želji da ostanu optimisti i izbegnu defetizam kao i direktne kritike koje su u prošlosti izazivale sukobe sa Mesijom i ekipom.

Jedan sportski komentator je tokom rekao da je sada više nego ikada potrebna podrška igračima.

(Beta, 11.22.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »