Тепић (ССП): Избором Вулина на чело БИА угрожена безбедност и грађана и Србије

Бета 01.12.2022

Странка слободе и правде (ССП) сматра да је избором Александра Вулина за директора Безбедносно информативне агенције (БИА) угрожена безбедност и грађана и Србије.

Потпредседница ССП Мариника Тепић је у саопштењу навела да је та странка уверена да то постављење "показује да Србија срља у диктатуру" у којој ће, како је оценила, "у борби против политичких противника сва средства бити дозвољена".

Оценила је и да "избор Вулина за новог директор БИА представља скандалозан потез" председника државе Александра Вучића и Српске напредне странке који су, како је додала, човека "без милиграма кредибилитета" ставили да управља државном безбедношћу.

Навела је да је Вулиново политичко деловање "показало свих ових година да је реч о нестабилној особи, спорних моралних начела, умешаној у низ скандалозних дешавања" укључујући, како је додала, " и физичка малтретирања по београдским ресторанима".

Оценила је да "Вулин ни у једној нормалној земљи не би прошао безбедносне провере", те да грађани Србије, као и сви политички неистомишљеници власти с правом могу да буду забринути шта би све од нелегалних метода праћења и прислушкивања Вулин могао да употреби.

Навела је и да је Вулин "творац синтагме о српском свету" и да је, како је казала, "јавни функционер који са највиших државних функција годинама распирује националну мржњу и нетрпељивост према свима који другачије мисле".

Додала је да је он "већ скандализовао светску јавност" када се, како је навела, "доказало да је у време његовог министровања МУП-ом вршено праћење и прислушкивање руских опозиционара" док су 2021. боравили у Београду.

"Стога није необично што би се улазак Вулина у БИА могао третирати као почетак прављења ове службе Информбироом", казала је Тепић.

Београдски медији су претходно објавили да је Влада данас именовала Вулина за директора БИА.

(Бета, 12.01.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »