Dačić i Mondoloni: Odlični odnosi Srbije i Francuske

Beta 15.12.2022

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i zvaničnik Ministarstva za Evropu i spoljne poslove Francuske Frederik Mondoloni saglasili su se danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje odlični, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Mondoloni, direktor Direkcije za kontinentalnu Evropu pri Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske, rekao je da su bilateralni odnosi "izvrsni" i izdvojio najznačajnije investicije i projekte francuskih kompanija u Srbiji, navodi se.

Dačić je rekao da su odnosi dve zemlje odlični, da se konstantno kreću uzlaznom putanjom i da njihov značajan segment čine i političke konsultacije dva ministarstva koje treba da budu održane 16. decembra, navodi se.

On je, kako se navodi, podvukao značaj strateškog partnerstva dve zemlje za dalje unapređenje njihovih ukupnih odnosa, piše u saopštenju.

Dačić je sa Mondolonijem, bivšim ambasadorom Francuske u Beogradu, razmenio mišljenja i o budućoj dinamici političkog dijaloga dve zemlje, saradnji Srbije i Francuske u oblasti ekonomije i kulture, pitanju Kosova i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, navodi se.

Izrazili su spremnost za nastavak saradnje i dalje jačanje odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, kako bi bili iskorišćeni svi postojeći potencijali, dodaje se.

(Beta, 12.15.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »