Novoizabrane sudije položile zakletvu pred predsednikom Skupštine Srbije

Beta 23.12.2022

Sudije koje su prvi put izabrane na tu funkciju položile su danas zakletvu pred predsednikom skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Orlić je na svečanosti ocenio da će tokom trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, novoizabrane sudije pružiti "značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa, i unapređenja vladavine prava u celini".

"Uveren sam da ćete svoje funkcije vršiti nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i da ćete na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Srbiji", naveo je Orlić.

Zakletve su položile sudije osnovnih sudova u Prokuplju, Rumi, Sremskoj Mitrovici, Senti, Trsteniku, Aranđelovcu, Valjevu, Vršcu, Velikoj Plani, Zaječaru, Raški, Lazarevcu, Staroj Pazovi, Velikom Gradištu, Čačku, Smederevu i Boru, sudije Prekršajnog i Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kao i sudije privrednih sudova u Beogradu, Novom Sadu, Čačku i Nišu.

(Beta, 12.23.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »