Izmene Zakona o javnom informisanju: I dalje bez Nacrta i saglasnosti oko položaja Saveta za štampu i značaja Kodeksa novinara (VIDEO)

Cenzolovka 01.02.2023
Izmene Zakona o javnom informisanju: I dalje bez Nacrta i saglasnosti oko položaja Saveta za štampu i značaja Kodeksa…

Novi ministar informisanja, nova radna grupa, novi rokovi. Ipak novi zakon o javnom informisanju i dalje je u starom statusu – odnosno u izradi. Iako je usvajanje izmena krovnog medijskog zakona premijerka pre godinu i po označila prioritetnim, prva radna grupa formirana na izradi tog dokumenta je raspuštena, bez usaglašenog Nacrta. Novi ministar informisanja oformio je u novembru novu, manju radnu grupu, i najavio usvajanje Nacrta do kraja godine. Sada je međutim u opticaju novi rok – 10. februar.

Veljko Milić, član Radne grupe za izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i medijima ispred Nezavisnog društva novinara Srbije (NDNV) kaže za Marker da nije optimista da će taj rok biti ispoštovan. “Postoji još dosta pitanja o kojima treba doneti odluke i predvideti kako će određene oblasti funkcionisati. Već je postojala jedna radna grupa koja se bavila izmenama Zakona o javnom informisanju i medijima i onda se pošlo od pretpostavke da je ta radna grupa

Cenzolovka »

Društvo, najnovije vesti »