Slobodan je oslepeo greškom lekara, ali ga to nije sprečilo da postigne svoje ciljeve! Govori 10 jezika, bavi se programiranjem, komponuje, a ovo mu je glavna misija!

Blic 05.02.2023
Slobodan je oslepeo greškom lekara, ali ga to nije sprečilo da postigne svoje ciljeve! Govori 10 jezika, bavi se…

Iako je greškom lekara izgubio vid još dok je bio u inkubatoru zajedno sa svojim sestrama Verom i Nadom, Slobodan Brkić (31) iz Šapca se čitavog života ponaša "kao da mu nije ništa" - on je apsolvent na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, govori 10 jezika, bavi se programiranjem, komponuje za klavir, uči druge o pravoslavlju, a glavni cilj mu je, kako kaže, služenje Gospodu i čovečanstu.

Ove fantastične trojke, od kojih su Nada i Slobodan zbog predoziranja kiseonikom u inkubatoru izgubili vid, nije omeo ovaj nedostatak da u životu postignu mnogo više od većine svojih vršnjaka. - Nada je završila Muzičku akademiju kao najbolji student na svom odseku, dok sam se ja opredelio za međunarodne odnose. Nemarom lekara došlo je do inkubatorskog slepila, ali ja na to ne gledam kao na moju manu ili hendikep iako to jeste fizički hendikep, nego smatram da

Šabac »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »