Devojčica tri godine živela u kadi, a dva miliona Beograđana to nije primetilo: Evo šta mora da se promeni pod hitno da se to nikad ne bi ponovilo!

Blic 31.03.2023
Devojčica tri godine živela u kadi, a dva miliona Beograđana to nije primetilo: Evo šta mora da se promeni pod hitno da se…

Srbiji je potreban nacionalni, centralizovan sistem podataka o svoj deci, pogotovo o onoj koja su ranjiva ili žive u disfunkcionalnim porodicama, slažu se stručnjaci i sagovornici "Blica". Taj sistem bi uvezao sve nadležne institucije i oglašavao alarm u kritičnim situacijama po ugroženu decu, kako nam se ne bi ponovio slučaj devojčice (8) sa Zvezdare koju je otac godinama držao zatočenu u kadi - a da dva miliona Beograđana to nije primetilo!

- Ovaj slučaj je ukazao na ogromne manjkavosti sistema, posebno u tom delu oko centralizacije podataka. Da su institucije sinhronizovane, znale bi da devojčica nije išla ni u predškolsko, ni u školu. Jednostavno je nestala iz sistema - upozorava Igor Jurić, osnivač i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu. "Blic" je razgovarao sa stručnjacima i predstavnicima institucija povodom našeg izuzetno čitanog teksta: PET CRNIH RUPA KOJE SU PROGUTALE DEVOJČICU (8)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »