Abazović otvorio fabriku ruske votke u Nikšiću: "To što je Rusija pod sankcijama ne znači da su njihove kompanije i stanovnici" (video)

Blic 15.04.2023
Abazović otvorio fabriku ruske votke u Nikšiću: "To što je Rusija pod sankcijama ne znači da su njihove kompanije i…

U Nikšiću je otvorena fabrika Beluga votke, u kojoj je već zaposleno više od 200 radnika u proizvodnji, administraciji i logistici. To su učinili premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović i Aleksander Mačetin investitor i osnivač kompanije iz Rusije. Otvaranje ruske fabrike u Crnoj Gori u trenutku kada je Rusija pod sankcijama zbog agresije na Ukrajinu, za premijera Abazovića nije sporno.

- To što je Rusija pod sankcijama ne znači da su sve njihove kompanije i stanovnici pod sankcijama. Postoji lista kompanija i pojedinaca koji su pod sankcijama. Imamo i ruske turiste u Crnoj Gori. Ne možemo, onima koji nisu pod sankcijama da zabranimo, da uđu ili posluju u Crnoj Gori - rekao je Abazović. Crna Gora se krajem februara prošle godine, nakon napada na Ukrajinu, pridružila svim restriktivnim mjerama, među kojima je osam paketa individualnih i ekonomskih

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »