Saučešće Demokratske stranke: Oružani napad u školi u Beogradu ozbiljno upozorenje društvu i vlasti

Beta 03.05.2023

Demokratska stranka izrazila je najdublje saučešće i poručila da pruža podršku učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i poziva Vladu Srbije da proglasi dan žalosti zbog oružanog napada danas u toj školi gde je izgubljeno više života.

"Ovakva tragedija je ozbiljno upozorenje za nas kao društvo, opomena da moramo da insistiramo da nasilje odmah prestane da se generiše i na televiziji i u svim sferama života, kao i da nadležne institucije u najkraćem roku moraju da preduzmu neophodne mere i ojačaju saradnju kako bi borba protiv nasilja bila efikasnija", ukazala je DS.

Ta stranka ističe u saopštenju da "deca moraju da imaju pozitivne uzore, ali i da imaju razvijenu kritičku misao i svest kakve strašne posledice donosi nasilje".

"Demokrate smatraju da prioritet čitavog društva u ovom trenutku treba da bude smanjenje nasilja u društvu, a posebno u školama, i da se u rešavanje ovog problema uključe ne samo državne institucije, nego i svi građani i građanke", poručila je DS.

(Beta, 03.05.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »