Prvo osnovno javno tužilaštvo uputilo zahtev da se sasluša majka učenika koji je izveo oružani napad u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Insajder 22.05.2023  |  Prvo osnovno javno tužilaštvo
Prvo osnovno javno tužilaštvo uputilo zahtev da se sasluša majka učenika koji je izveo oružani napad u OŠ "Vladislav…

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da je, po službenoj dužnosti, formiralo predmet u vezi sa događajem u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja, kada je maloletni K. K. ubio devet osoba i ranio još četiri, od kojih je jedna preminula, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K. – majke maloletnog K. K, stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 Krivičnog zakonika.

"Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja", navodi se u saopštenju. Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »