Erdogan pozvao glasače da izađu sutra na izbore: Kiličdarodglu apelovao na građane da zajedno izvuku Tursku iz "mračne jame"

Blic 27.05.2023
Erdogan pozvao glasače da izađu sutra na izbore: Kiličdarodglu apelovao na građane da zajedno izvuku Tursku iz "mračne…

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane te zemlje da sutra glasaju u drugom krugu predsedničkih izbora, u kojem će mu rival biti kandidat opozicije Kemal Kiličdarodglu, koji je, zauzvrat, pozvao glasače da izvuku državu iz "mračne jame" Erdoganove dvodecenijske vladavine. Kako javlja Rojters, Erdogan i Kiličdaroglu planiraju da privuku oko osam miliona glasača koji nisu izašli na birališta u prvom krugu izbora.

Prva runda predsedničkih izbora održana je 14. maja, a Erdogan je osvojio više od 49 odsto, dok je Kiličdaroglu osvojio blizu 45 odsto. Za pobedu je bilo potrebno 50 odsto plus jedan glas. Obraćajući se pristalicama u Istanbulu, tokom poslednjeg predizbornog skupa uoči drugog kruga, Erdogan je apelovao na veliku izlaznost. - Da li izlazimo na birališta sutra? Da li ćemo već rano ujutro izaći da damo nekome glas? Svako ko je glasao u prvom krugu, treba da izađe i u

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »