Rat u Ukrajini: Rumunija može postati hab za obuku ukrajinskih pilota; Letonija predala Kijevu sve helikoptere (foto/video)

Večernje novosti 21.06.2023  |  Novosti online
Rat u Ukrajini: Rumunija može postati hab za obuku ukrajinskih pilota; Letonija predala Kijevu sve helikoptere (foto/video)

RAT u Ukrajini danas je ušao u 483. dan. Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu rekao je juče da Ukrajina planira da napadne rusku teritoriju, uključujući i poluostrvo Krim, raketama HIMARS i "storm šedou". On je dodao da će u tom slučaju uslediti oštar i momentalan odgovor. Načelnik ukrajinske obaveštajne službe Kirilo Budanov rekao je juče da postoji opasnost od eksplozije u NE Zaporožje, i tvrdi da su Rusi minirali postrojenje za hlađenje.

Foto Tanjug/AP Donji tok Dnjepra nakon uništenja Kahovske hidroelektrane u stanju je ekološke katastrofe, izjavio je vršilac dužnosti gubernatora Hersonske oblasti Vladimir Saldo. - Donji deo Dnjepra je sada u stanju ekološke katastrofe, jer ima dosta ptica koje jraznose uginule ribe. Sve što je sada u reci Dnjepar, odlazi u Crno more, a dalje nizvodno ide ka Odesi, Rumuniji, Bugarskoj. Tamo su takođe mogući ozbiljni ekološki problemim povezani sa zagađenjem vode -

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »