Beograđani u strahu od novog nevremena, u "Zelenilu" kažu da jaka oluja čupa i lomi i zdrava stabla: "Niko ne može da predvidi koje drvo je potencijalno opasno"

Blic 25.07.2023
Beograđani u strahu od novog nevremena, u "Zelenilu" kažu da jaka oluja čupa i lomi i zdrava stabla: "Niko ne može da…

Nevreme i haos koji su u Srbiji u više navrata pravile superćelijske nezapamćen je na našim prostorima. Da se radi o izuzetno razornoj jačini vetra koji je tada duvao pokazuje i činjenica da je na stotine velikih stabala oboreno, oduvano kao da su kule od karata. Službe JKP "Zelenilo-Beograd" tada je intervenisalo na više od 300 lokacija na sanaciji preloma grana ili stabla, a posla i dalje ima!

Može li se ikako preduprediti ovako nešto, da li se zna koja su stabla potencijalno opasna i u kojim delovima grada, pitali smo nadležne. - Ne postoji deo grada za koji bi se moglo reći da drveće tokom oluje može biti opasno iz razloga što se vremenske nepogode ne događaju uvek u istom delu grada ili na istoj lokaciji. Nevreme koje je pre par dana zadesilo naš grad podjednako je obuhvatilo sve gradske opštine - kažu za "Blic" iz JKP "Zelenilo-Beograd". Kako još

Blic »

Komentari

Beograd, najnovije vesti »