DS: Praćenje inspektora Milenkovića - još jedan dokaz da direktor BIA mora biti smenjen

Beta 10.08.2023

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je praćenje policijskog inspektora Slobodana Milenkovića od strane pripadnika Bezbednosno informativne agencije (BIA), još jedna potvrda da direktor te službe Aleksandar Vulin mora biti smenjen.

Advokat Zdenko Tomanović izjavio je juče da su njegovog klijenta Milenkovića, koji je otkrio marihuanu na imanju "Jovanjica", pratili i snimali pripadnici BIA.

DS je u saopštenju BIA nazvala "otrgnutom službom koja je postala puki izvršilac najtežih krivičnih dela za račun režima", te dodala da "mora biti stavljena u okvire ustavnih i zakonskih ovlašćenja".

Ta stranka smatra da praćenje Milenkovića, neposredno pre njegovog svedočenja u predmetu "Jovanjica", nije samo pokušaj njegovog zastrašivanja.

"Reč je o ozbiljnoj pretnji kako Milenkoviću, tako i njegovom kolegi Dušanu Mitiću", piše u saopštenju.

DS je upozorila "da su se poslednjih godina desila brojna ubistva ljudi koji su bili pod nadzorom bezbednosnih službi" i da se, kako je dodala, "skoro sva vode kao nerazjašnjena".

U saopštenju je pozvala časne pripadnike policije da zajedno sa savesnim građanima sačuvaju živote ove dvojice inspektora, te ukazala da je javnost sada jedini čuvar njihovih života.

(Beta, 08.10.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »