Jovanović Ćuta: Kome je ministar Gašić dobar, nema šta da traži na protestima građana

Beta 28.08.2023

Predsednik Ekološkog pokreta i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da su sve opozicione parlamentarne i vanparlamentarne stranke i pokreti, koji podržavaju zahteve građana, dobrodošli na protestima "Srbija protiv nasilja".

Jovanović je, komentarišući predlog šef poslaničke grupe Narodne stranke (NS) Stefana Jovanovića da bi u organizaciju protesta "Srbija protiv nasilja" trebalo pozvati i parlamentarne i vanparlamentarne opozicione stranke koje su spremne da doprinesu ispunjenju ciljeva protesta, agenciji Beta kazao da je taj poziv zakasneo.

Naveo je da su sve opozicione parlamentarne stranke od prvog dana bile pozvane da učestvuju u tehničkoj organizaciji protesta.

"S desnog bloka odazvale su se samo Dveri, ali su ubrzo napustili organizacioni odbor. Sve opozicione parlamentarne i vanparlamentarne stranke i pokreti koji podržavaju zahteve građana dobrodošli su na protestima 'Srbija protiv nasilja', ali ne i oni koji nisu glasali za smenu ministra policije Bratislava Gašića, kao što je Novi DSS Miloša Jovanovića. Kome je dobar Gašić nema šta da traži na protestima građana", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima organizacioni tehnički odbor se bavi smo obezbeđenjem bine i redara i utvrđivanjem maršrute za protestnu šetnju građana.

"Protest 'Srbija protiv nasilja' nije privatan skup s ograničenim brojem mesta. Svi koji žele da daju doprinos borbi protiv nasilja trebali su da učestvuju na protestima", istakao je on.

Kazao je da predlog Stefana Jovanovića (NS) nije jasan.

"Prvo, taj predlog je zakasnio jer protesti traju već četri meseca. Drugo, nije jasno šta je cilj tog predloga, jer svako ko je želeo do sada je mogao da se priključi protestima građanima", kazao je Jovanović Ćuta.

(Beta, 08.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »