Грађани испред Специјалног суда звиждуцима дочекали оптуженог Колувију

Бета 06.09.2023

Грађани и део представника опозиције окупили су се данас испред Специјалног суда у Београду како би пружили подршку полицијским инспекторима који би требало да сведоче у случају "Јовањица 1". Наставак суђења у овом процесу заказан је за данас и у петак, 8. септембар када би своје сведочење требало да изнесу инспектори Милан Исаков и Слободан Миленковић. Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић рекла је испред Специјалног суда да је инспектор Исаков био са својим колегом Миленоквићем када је оптужени Предраг Колувија заустављен на ауто-путу.

{имаге2} Она је додала да им се Колувија тада представио као колега и запосленик у кабинету министра полиције показујући службену легитимацију за коју се касније испоставило да је лажна, као и само Колувијино представљање. Тепић је истакла да је инспектор Исаков пре годину дана био и хапшен и да је у притвору провео 30 дана.

{имаге3} "Ни годину дана од тог хапшења и привођења против инспектора Исакова није подигнута оптужница. То само показује да је сврха тог привођења било застрашивање и притисак на њега да одустане од сведочења", нагласила је Тепић. {Релатед:186471} Она је додала да је Исаков одлучио да сведочи и да ризикује свој живот уласком у зграду Специјалног суда. Током обраћања новинарима представника дела опозиције у суд је стигао и оптужени Колувија ког су окупљени грађани дочекали звиждуцима и повицима "лопови, лопови".

{имаге4} Неколико мунута после Колувије у суд је стигао и инспектор Исаков који је дочекан аплаузом.

(Бета, 09.06.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »