Veselinović: Kvalitet života u Beogradu opada, potrebne su mu promene

Beta 07.09.2023

Odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović ocenio je danas da kvalitet života u Beogradu opada i da su glavnom gradu Srbije potrebne promene.

Veselinović je za televiziju N1 rekao da je Zeleno-levi front uvek spreman i da "jedva čeka" nove izbore u Beogradu i da zahteva njihovo raspisivanje.

"Mi od početka govorimo da smo spremni za izbore, da jedva čekamo izbore i da situacija u gradu i dubinska kriza u našem društvu koja je samo eskalirala sa nasiljem i sa tragičnim događajima koji su se desili, a koje je pratilo nezadovoljstvo građana ne samo u Beogradu, nego širom Srbije, govori da je izlazak iz političke i društvene krize jeste na nekim izborima", kazao je Veselinović.

Naveo je da je Zeleno-levi front i pre izbora u aprilu 2022. godine, kao i u gradskoj skupštini i javnosti, govorio o tome da desetogodišnja vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) "nije odgovorila na izazove za 21. vek, na zagađenje vazduha u Beogradu i na nedostatak mesta u vrtićima".

"Imamo to da se gušimo u saobraćajnim gužvama i to da se ništa od velikih javnih infrastrukturnih projekata nije desilo. Tako da, ja bih rekao da Beogradu treba promena, promena kako se grad vodi", naveo je Veselinović.

Upitan da li je ipak napravljena neka promena dolaskom Aleksandra Šapića na čelo grada, Veselinović je kazao da jeste, ali "na gore".

"Zato što nema nikakvog odgovora sem populističkih mera na ove goruće probleme... Mislim da Beogradu treba promena, mislim da je ovo kako se sadašnja gradska vlast ophodi prema građanima, prirodnim resursima i javnoj infrastrukturi samo nastavak politike SNS i SPS, a to je privatizacija javnih dobara, otimanje gradske parcele i davanje investitorima, kao i uništavanje prirodnih dobara", rekao je Veselinović.

(Beta, 09.07.2023)

Izbori »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »