Predstavnici SNSD razmatraju povlačenje iz institucija BiH, u toku sastanak Izvršnog komiteta strank

Beta 12.09.2023

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu počeo je sastanak srpskih predstavnika u institucijama BiH iz vladajuće koalicije predvođene Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).Sastanak je organizovao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Staša Košarac (SNSD), koji je prethodno izjavio da će se na sastanku razmatrati pitanje napuštanja institucija BiH ukoliko, kako je kazao, visoki predstavnik u BH Kristijan Šmit "nastavi sa provokacijama".

Bijeljinska BN televizija objavila je da je sastanak "navodno zatvoren za javnost", ali su u zgradu dozvolili ulazak novinarima Radio-televizije RS (RTRS), banjalučke Alternativne televizije (ATV) i novinske agencije Srna.

Ostalim novinarskim ekipama nije dozvoljen ulazak u zgradu Administrativnog centra Vlade RS.

Šmit je za danas najavio dolazak u Banjaluku, gde bi trebalo da se sastane sa potpredsednikom RS iz bošnjačkog naroda Ćamilom Durakovićem.

Pojedini mediji su objavili da je Šmit otkazao taj sastanak, ali još nema zvanične potvrde o tome.

Prethodno je iz kabineta predsednika RS Milorada Dodika izdata naredba kojom se Šmitu zabranjuje ulazak i korištenje prostora u zgradi u kojoj se nalaze kabineti potpredednika RS.

U Banjaluci se održava i sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a, kojem prisustvuju lider te stranke Milorad Dodik, kao i članovi rukovodstva Željka Cvijanović, Radovan Višković, Luka Petrović, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić i Radovan Kovačević.

(Beta, 09.12.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Balkan, najnovije vesti »