"Čiko, što si ti: Tužan?" Potresna ispovest Nikole koji je bio baletan, a posle porodične tragedije završio kao Beskućnik, ali - gospodin Beskućnik (video)

Blic 16.09.2023
"Čiko, što si ti: Tužan?" Potresna ispovest Nikole koji je bio baletan, a posle porodične tragedije završio kao…

Nikola Vranić, kojeg često zovu gospodin sa asflata ili gospodin beskućnik, bavio se više od tri decenije baletom, a onda je spletom okolnosti izgubio sve i od 2017. godine je uglavnom na ulici. Po njegovoj neverovatnoj sudbini je snimljen i film "Beskućnik Dendi". Iako je do skoro imao sve što je poželeo, u njegovom životu se desio preokret koji jedva da mogu da smisle slavni scenaristi.

- Ja sam Nikola Vranić, rođen sam u Beogradu '69. godine. Živim na ulici, po ulazima, čak i na klupama u parku kada je toplo vreme. Beskućnik sam, nimalo mi nije lako - govori muškarac obučen u odelo, sa kravatom, cvetom na reveru i maramicom u džepu, onaj kojeg smo svi sretali na ulicama Beograda, za TV Prva. Neretko se dešavalo da danima ništa jeo. - Na ulicama mog rodnog grada život je zanimljiv, ali sa druge strane, zna da bude i turoban naročito kada ste

Blic »

Komentari

Beograd, najnovije vesti »