Gajić: Spajanje izbora odgovara jedino režimu, a deo opozicije baš to traži

Beta 23.09.2023

Potpredsednik i poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je pogrešan zahtev dela opozicije, koja je potpisala sporazum o saradnji, da se istovremeno održe vanredni beogradski i parlamentarni izbori, jer "spajanje izbora ide u korist jedino režimu", kojem neke opozicione stranke baš to predlažu.Gajić je današnjem "Blicu" rekao će Narodna stranka odlučiti "da li će i u koju predizbornu koaliciju ući".

"Sada je već jasno da će biti izbora kakve je tražio deo opozicije. Što se nas tiče, na lokalu možemo da idemo u jednoj koloni, jer na tom nivou nisu primarne nacionalne teme i političke razlike koje imamo između stranaka", rekao je Gajić.

On je naveo da Narodnu stranku deo opozicije koji je potpisao "Dogovor za pobedu" nije uopšte pozvao da razgovara o tom dokumentu.

"Na poslednjem sastanku organizatora protesta bili su prisutni Stefan Jovanović i Marina Lipovac Tanasković i od njih je traženo da se Narodna stranka ogradi od onog što je Siniša Kovačević rekao o protestima u intervjuu za NIN", rekao je Gajić.

Dodao je da Narodna stranka nije htela da se ogradi od Kovačevićevih kritika.

"Prvo, zato što se svi slažemo sa tom izjavom, a drugo, čak i kad se ne bismo slagali sa njim mi se ne bi ogradili od njegove izjave. U našoj stranci je sloboda mišljenja univerzalno pravo", rekao je Gajić.

On je naveo da je Narodna stranka od prvog dana učestvovala u organizaciji protesta "Srbija protiv nasilja".

"Kada se dogodila tragedija u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' ideja da narod izađe na ulice potekla je upravo od Siniše Kovačevića koji je pozvao Srđana Milivojevića i Miroslava Aleksića i predložio im da povedemo građane napolje. Naša ideja je bila da protest dobije širi politički smisao, da se uključe i vanparlamentarne stranke kao što su Tadićev SDS, Ponoševo 'Srce', i DJB, međutim ostali organizatori protesta nisu hteli ni da čuju za to", rekao je Gajić.

On je dodao da nisu jasni sadašnji zahtevi dela opozicije koja je potpisala "Dogovor za pobedu".

"Od toga da ne odustaju od zahteva i ne žele ni po koju cenu na izbore stigli su do toga da žele izbore odmah i da hoće da ispune zahteve posle izbora. Nisam toliko glup da bih shvatio njihovu političku kreativu", rekao je Gajić.

"Mislim da se sada stvarno radi o lešinarenju i da neće završiti dobro za one koji to rade. Jedna od najvećih neistina je da su oni jedina opozicija. Tako je bilo i sa 'Ujedinjenim za pobedu Srbije', pa je ta lista dobila 12 odsto glasova", zaključio je Gajić.

(Beta, 09.23.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »