"Otac ga je odgojio da bude takav": Očevi žrtava masakra u Mladenovcu misle da je tragedija mogla biti sprečena: "Blažićeva majka šeta bez stida i srama"

Blic 26.10.2023
"Otac ga je odgojio da bude takav": Očevi žrtava masakra u Mladenovcu misle da je tragedija mogla biti sprečena…

"Svađao se sa komšijama, tukao, kopao rupu da zakopa bagerom komšiju živog sa oba sina. Jednom komšiji je gurao štap u zadnjicu. Ubijao je kerove, pucao okolo kada se napije", rekli su o Urošu Blažiću očevi žrtava masakra, pokušavajući da ukažu na sve "crvene zastavice" koje je ubica iz okoline Mladenovca pokazivao pre nego što je 4. maja krenuo u svoj krvavi pohod i ubio devetoro svojih komšija i poznanika, a ranio još njih 12.

Od Blažića bi se celo selo "sklanjalo", kako ne bi upali u probleme. Narcisoidan, prepotentan mladić, koji se hvalio imidžom "žestokog momka" i zastrašivao komšiluk, kako je utvrđeno njegovim psihijatrijskim veštačenjem. Prema rečima očeva žrtava, ovakvo ponašanje Blažića omogućio je njegov otac koji bi ga izvlačio iz problema u koje je upadao, i podsticao njegovo bahato i nasilno ponašanje. - On ga je odgojio takav da bude. Njegov otac je bio visok funkcioner u

Mladenovac »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »