Murić (SZS):Postavljanje Kraljevčanina za direktora Gimnazije u Sjenici poniženje i Srba i Bošnjaka

Beta 27.10.2023

 Predsednik Stranke za Sandžak (SZS) Fevzija Murić je danas ocenio da je postavljanje profesora iz Kraljeva za direktora Gimnazije "Jezdimir Lović" u Sjenici "ponižavanje svih građana Sandžaka".

On je na konferenciji za novinare tu odluku Ministarstva prosvete Srbije nazvao "skandaloznom" I , te "diskriminatornom prema svim građanima Sandžaka, ne samo Bošnjacima".

Kazao je "neverovatno da u Sjenici nema nijednog prosvetnog radnika koji bi mogao da bude direktor, bez obzira da li je Srbin ili Bošnjak".

"Nekoliko decenija se vodi diskriminatorna politika, krše se prava svih građana, sudije se dovode iz drugih gradova, kao da ovde nema časnih Srba i Bošnjaka. Takvo kadrovanje prevazilazi meru dobrog ukusa, to je ponižavanje", ocenio je Murić.

Za postavljanje Kraljevčanina za direktora Gmnazije, koliko god on bio stručan, Murić je rekao da je "poraz" svih koji su se "busali u prsa regionalnom i nacionalnom politikom" i naveo lokalnu vlast, potpredsednika Skupštine Srbije Usamu Zukorlića i pomoćnicu ministra prosvete Elmu Zukorlić.

Murić je kazao i da zbog neuspeha takve politike Stranka za Sandžak samostalno izlazi na predstojeće parlamentarne izbore.

Sjenički ogranak Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka osudio je u četvrtak imenovanje profesora iz Kraljeva Alekse Popadića za direktora Gimnazije u tom gradu i tražio od Ministarstva prosvete Srbije da tu odluku poništi.

(Beta, 10.27.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »