Kijev: Kina nije učestvovala na samitu na Malti, razgovaralo se o pet tačaka; Medvedev: Energetska saradnja sa EU je besmislena

RTS 29.10.2023
Kijev: Kina nije učestvovala na samitu na Malti, razgovaralo se o pet tačaka; Medvedev: Energetska saradnja sa EU je…

Rat u Ukrajini – 613. dan. Nastavljaju se teške borbe na istoku Ukrajine. Ruske trupe granatiraju priobalne oblasti Hersona. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su noćas sistemi PVO oborili 36 ukrajinskih dronova iznad Crnog mora i severozapadnog dela Krima. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ocenio je da se Rusija i Ukrajina na prvoj liniji fronta nalaze u pat poziciji. Na Malti održani dvodnevni pregovori o mirovnom planu Ukrajine, bez učešća Rusije.

Kijev: Kina nije učestvovala na samitu na Malti, razgovaralo se o pet tačaka Tokom vikenda na Malti su, bilo lično ili onlajn, bili prisutni predstavnici 66 zemalja, 20 zemalja više nego na prethodnom takvom sastanku u Džedi (Saudijska Arabija) u avgustu. Pregovori ne uključuju Rusiju. Zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova Mikola Točicki rekao je da se razgovaralo o pet od 10 tačaka formule koju je izneo predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prošle godine:

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »