V.Obradović: Okupili smo se oko 'Srbije protiv nasilja' da bismo zaustavili propadanje Beograda

Beta 04.11.2023

Kandidat liste "Srbija protiv nasilja" za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović je danas izjavio da se ta lista okupila da bi zajedno, kao tim, "zaustavila propadanje Beograda".

"Ova vlast već 10 godina u kontinuitetu nasilno uništava duh Beograda: od Siniše Malog i rušenja u Savamali, preko Vesića, do Šapića koji hoće da ruši Stari savski most i Beogradski sajam", rekao je Obradović pošto je dao potpis podrške toj listi za gradske i parlamentarne izbore, prenela je Stranka slobode i pravde (SSP) u saopštenju.

Naveo je da će, ako bude izabran, gradska vlast brinuti o svakom čoveku u svakoj gradskoj opštini i da će sa svojim timom, raditi na tome da se u glavni grad Srbije "vrati normalnost i da Beograd ponovo postane svetska metropola".

"Dobrica Veselinović i ja, zajedno sa prijateljima i kolegama Milom Popović, Nikolom Jovanovićem, Đorđem Miketićem, Milošem Pavlovićem profesionalno i posvećeno radićemo da Beograd ponovo postane prava metropola", kazao je Obradović.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović, prva na listi ujedinjene opozicione liste "Srbija protiv nasilja", rekla je da ljudi u Beogradu zaslužuju da grad bude "bezbedna i nasmejana evropska metropola, a ne plastična i zapuštena prestonica kriminila i korupcije, u kojoj vlast ljude tretira kao brojeve, a grad kao stranački plen".

"Građani Beograda do danas ne znaju koliko košta spomenik Stefanu Nemanji, metro košta 6,6 milijardi evra, tri puta više od prvobitne cene, sve što rade popravljaju po nekoliko puta. To je odnos ove vlasti prema građanima", navela je Popović.

Najavila je da će kao tim zaustaviti "nasilje, agresiju, netoleranciju i nesposobnost koju ova vlast svakim danom propagira".

(Beta, 11.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »