Meštani blokirali puteve zbog neisplaćenog zemljišta

Beta 15.12.2023

Oko 20 meštana blokiralo je danas svojim vozilima od 14 do 16 časova kružni tok u Preljini kod Čačka, jer im ni posle četiri godine nije isplaćena naknada za zemljište oduzeto radi izgradnje auto-puta.

Oni su u Preljini zaustavili saobraćaj na Ibarskoj magistrali u pravcu Beograd-Užice, kao i na ulasku na auto-put.

Zbog te blokade u mestu Pakovraće je bila dugačka kolona vozila iz pravca Užica.

U blokadi su učestvovali predstavnici meštana 10 sela iz okoline Čačka i Kraljeva kojima su oduzete parcele na trasi "Moravskog koridora".

Oni su pre pet dana blokirali kružni tok u Preljini zahtevajući da im se obrate nadležni iz preduzeća Koridori Srbije sa kojima se četiri godine sude nezadovoljni cenom ponuđenim za zemlju koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta.

Meštani koji učestvuju u blokadi rekli su agenciji Beta da im se niko iz Koridora Srbije nije obratio posle blokade i da će sledeću blokadu organizovati u nedelju, 17. decembra od 14 do 16 časova.

Oni su naveli da se odugovlače sudski sporovi oko oduzete zemlje, koji traju četiri godine, jer predstavnici Koridora Srbije ne dolaze na zakazana ročišta.

Po rečima učesnika blokade, meštani kraljevačkih sela Obrva i Mrsać danas su blokirali radove na izgradnji auto-puta u tim selima jer se i oni već godinama sude za oduzetu zemlju koja im nije plaćena.

U čačanskim selima Baluga, Mojsinje, Stančići i Donja Gorevnica meštani već pet meseci blokiraju radove na izgradnji auto- puta.

(Beta, 12.15.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »