Uporišta stranaka po Srbiji: SNS dominira u Trgovištu, "Srbija protiv nasilja" najbolja u Starom gradu: Dačić najveću podršku ima u ovom mestu, a gde je ima doktor haos?!

Blic 20.12.2023
Uporišta stranaka po Srbiji: SNS dominira u Trgovištu, "Srbija protiv nasilja" najbolja u Starom gradu: Dačić najveću…

Nakon završetka izbora 2023. u Srbiji glasovi su gotovo u potpunosti izbrojeni. Sasvim je sada jasno da je pobedu na parlamentarnim izborima ostvarila koalicija oko SNS, a cenzus su uz njih prešli i koalicija oko SPS, koalicija "Srbija protiv nasilja", koalicija NADA i koalicija "Mi, glas iz naroda". Sada se postavlja pitanje kako su te sve koalicije prošle na parlamentarnim izborima po gradovima. Koja mesta su uporišta ovih stranaka?

"Kako je "Blic" već pisao, "Srbija ne sme da stane" je u brojnim gradovima i opštinama ostvarila ubedljive rezultate, u pojedinim mestima ta podrška je bila i veća od 70 odsto, a kako su drugi prošli? Evo preseka po gradovima Srbije za izbore 2023: Najviše glasova SNS je osvojila u Trgovištu, gde ima čak 86,12 odsto glasova. Slede: Bojnik - 76,96 odsto Bosilegrad - 76,16 odsto Doljevac - 76,1 odsto Crna Trava - 75,7 odsto Žitorađa - 75,61 odsto Pećinci - 70,21

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »