Obradović (Srbija protiv nasilja): Intenzivan rad na dokazivanju neregularnosti na izborima

Beta 04.01.2024

Kandidat za gradonačelnika Beograda s liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović je večeras kazao da ta koalicija intenzivno radi na dokazivanju neregularnosti na izborina održanim 17. decembra.

"Borba se nastavlja, intenzivno radimo i svaki dan izlazimo s novim dokazima da su izbori bili neregularni, odnosno da su pokradeni“, kazao je Obradović za televizju Nova S.

Upitan kakva je zamisao opozicije posle Nove godine, on je odgovorio: "Možda deluje da je to neko zatišje i pauza, prvenstveno zbog protesta koji su vidljivi deo naše borbe, ali ta borba ide na tri koloseka".

Jedan kolosek je borba kroz sve institucije, drugi su protesti gde svi deluju da ukažu na nereguralnost izbora, neminovnost njihovog poništavanja i ponavljanja novih.

Treći kolosek je diplomatski, a to, kako je dodao, znači da se međunarodnim institucijama koje su prisutne u Srbiji i koje su posmatrale izbore, prikažu novi dokaze da su ti izbori bili neregularni.

"Praktično cela evropska zajednica je svesna i stoji iza toga da izbori u Srbiji 17. decembra nisu bili regularni i da se to mora istražiti, neregularnosti otkloniti i ponoviti izbori, ali na pravi način", ukazao je on.

U slučaju da se izbori ponove, prema Obradovićevim rečima, moraju se promeniti izborni uslovi i "pročešljati birački spiskovi", preneto je na sajtu nova.rs.

Kada je reč o mandatima i da li ući u sastav Skupštine Grada Beograda, njegovo mišljenje je da ne treba učestvovati u radu gradske skupštine.

"Ova gradska vlast nema legitimitet, učestvovanje u radu takvog parlamenta nije opcija, ali se to mora sprovesti na način da ne napravimo veću štetu sebi, odnosno građanima", rekao je on.

(Beta, 01.04.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »