Milivojević: Informacije o protivpravnom upisivanju u birački spisak dobio sam od domaćih službi

Beta 11.01.2024

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da je informaciju o najmanje 98.135 birača koji su u prethodne tri godine protivpravno upisani u birački spisak dobio od "časnih pripadnika bezbednosnih službi, koji su zakletvu položili nad Ustavom Srbije, a ne nad partijskom knjižicom Srpske napredne stranke (SNS)".

"Pošto su u čestoj komunikaciji sa inostranim bezbednosnim službama predstavnici režima Aleksandra Vučića očigledno zaboravili na značenje određenih pojmova u srpskom jeziku, naglašavm da je 98.135 fantomskih birača najmanji broj za koji sam dobio dokaze, možemo samo da naslutimo koliki je stvarni broj, jer Vučić je spreman da ukrade onoliko koliko mu treba da opstane na vlasti", naveo je Milivojević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, taj broj navodi na dalje slutnje kolike su stvarne razmere "najveće krađe u istoriji parlamentarnih izbora u Evropi".

"Stvarni broj fantomskih birača u Srbiji je zastrašujuće veliki i on uz druge izborne manipulacije apsolutno kompromituje ovaj režim kao lopovski i mafijaški, a našu zemlju svrstava u red država u kojima su pošteni izbori kao sredstvo za promenu vlasti pod ovim uslovima apsolutno nemogući", dodao je Milivojević.

On smatra da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i SNS su spremni da se posluže "svim izbornim manipulacijama i ukradu koliko god je potrebno glasova kako bi sprečili gubitak vlasti i izvođenje pred lice pravde zbog teških krivičnih dela koja su obeležila period Vučićevog svevlašća i samovlašća".

"Umesto da se obahaćeni predstavnici režima Aleksandra Vučića uhvaćeni u krađi izbora pokriju ušima koje im bride posle izvlačenja od strane i domaćih i inostranih posmatrača koji su pratili izbornu farsu u Srbiji, svakog dana svedočimo da se glasnogovornici i porptparoli izborne krađe takmiče među sobom u davanju što osionijih izjava kojima se rugaju pokradenim građanima kojima je u odbrani izborne volje jedino preostala građanska pobuna. Poništavanje ove farse i igrokaza koji SNS zove izborima je jedini izlaz iz duboke političke krize u koju je režim Aleksandra Vučića gurnuo Srbiju", dodao je Milivojević.

(Beta, 01.11.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »